r
Nosalty Logó

Grízes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Grízes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 2757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a pudingport és a gyömbért egy tálban összekeverjük
  2. Egy külön tálban szintén összekeverjük az olajat és a tojást, majd az egészet hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tejjel kicsit lazítjuk.
  3. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd kihűtjük. A pudingportól gyönyörű színe lesz a tésztának! :)
  4. A krémhez először a tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, kihűtjük.
  5. A tejszínhabot a habfixálóval és kevés vanília aromával felverjük, a kihűlt tejbegrízt hozzákanalazzuk, és összekeverjük. Ízlés szerint cukrozzuk.
  6. A kihűlt tésztán oszlassuk el a krémet, majd a tetejét díszítsük gyümölccsel. (Én ananászt használtam, mert az volt csak itthon, de bármilyen gyümivel isteni! :))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8052
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Ha a krém esetleg híg lenne, nyugodtan keverjünk hozzá 1-2 tk, kevés vízben oldott zselatint. Én viszont újra melegítettem a kész krémet, és hozzáadtam egy csomag tiramisu ízű pudingport. Mindkét verzió gyönyörűen megszilárdítja a krémet. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvége nálam a süti sütés időszaka, amikor van időm kísérletezgetni is! Ez alkalommal kipakoltam minden lehetséges hozzávalót a kamrából és hűtőből, és ez lett a végeredmény! Amolyan "mindentbele" süti lett, és néhány perc alatt elfogyott! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...