Grillkenyér feta sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
42g víz0 kcal
-
9g olívaolaj75 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2 kcal
-
9g tojás12 kcal
A töltelékhez
-
33g póréhagyma9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
8g olajbogyó10 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
559
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
250g víz0 kcal
-
51g olívaolaj451 kcal
-
525g finomliszt1911 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
200g póréhagyma54 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
49 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
3351
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
12.8g víz0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
26.9g finomliszt98 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
10.2g póréhagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3 kcal
-
20.5g paradicsom4 kcal
-
5.1g feta sajt14 kcal
-
2.6g sajt9 kcal
-
2.6g olajbogyó3 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
174
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 183.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 976 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
559
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 127.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5577.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 1088 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1395 mg
-
Nátrium 2591 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1100.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 906 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 359 micro
-
α-karotin 442 micro
-
β-karotin 5855 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2854 micro
Összesen
3351
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 527 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl víz
-
0.6 dl olívaolaj
-
1 teáskanál cukor
-
0.3 tk só
-
1 dkg friss élesztő
A töltelékhez
-
1 db póréhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 db paradicsom
-
10 dkg feta sajt
-
5 dkg sajt
-
5 dkg olajbogyó
-
3 ek olívaolaj
-
zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a meleg, cukros vízben megfuttatjuk.
- A tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
- Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: karikára és kis kockára vágunk minden hozzávalót. Ha a paradicsom túl leves, a belső, magos részét ne használjuk fel a töltelékhez!
- Az olajon megpároljuk a póréhagymát.
- Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Félkeményre pároljuk. Ha leve lenne, teljes hőfokon elpárologtatjuk.
- A feta kivételével mindent a zöldségekhez adunk, ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, és addig pirítjuk együtt, amíg a sajt megolvad.
- A tűről lehúzva, hozzákeverjük a felkockázott feta sajtot is.
- A tölteléket ne sózzuk, hiszen a fetától kellően sós lesz! Ha kész fűszerkeverékeket is használunk a töltelék ízesítéséhez, azok sótartalmát elbírja még. Félretesszük hűlni.
- A megkelt tésztát kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
- A tészta közepén hosszában egy csíkban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy a tészta szélein maradjon 2-3 cm tészta szabadon, amit a töltelékre tudunk hajtani.
- A töltelékre hajtjuk a tésztát, ahol érintkezik, összecsipkedjük, nyomkodjuk. Tojással lekenjük.
- Helyezzük sütőpapíros tepsibe, és hagyjuk pihenni 20 percig.
- Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2746
- Feltöltés dátuma: 2012. július 11.
Ajánló
Ahhoz, hogy tökéletes eredményt érjünk el, 3 dologra kell figyelni: 1. Ne legyen leve a tölteléknek, mert eláztatja a tésztát! Ha lenne, öntsük le, vagy szórjunk pici lisztet, burgonyapelyhet a töltelékbe vagy a tésztára. 2. A tésztánk ne legyen túl lágy, mert akkor megszenvedjük a kész kenyér tepsibe helyezését! 3. Inkább a sütő alsó részén süssük a kenyeret, mert tapasztalataim szerint a töltelék miatt az aljának több sütés kell, hogy ne ázzon el a tészta. Hőlégkeverés nélkül kb. 180 fokon süssük a kenyeret. Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le! 30-35 perc mindenképp kell a tésztának!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyihaj
120 recept
Előre elkészíthető vendégváró délutáni vagy vacsoraétel. Hússal vagy magában kínálva is lenyűgöző.