r
Nosalty Logó

Grillkenyér feta sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Grillkenyér feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5577.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    2591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    5855 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2854 micro
Összesen 3351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a meleg, cukros vízben megfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: karikára és kis kockára vágunk minden hozzávalót. Ha a paradicsom túl leves, a belső, magos részét ne használjuk fel a töltelékhez!
  4. Az olajon megpároljuk a póréhagymát.
  5. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Félkeményre pároljuk. Ha leve lenne, teljes hőfokon elpárologtatjuk.
  6. A feta kivételével mindent a zöldségekhez adunk, ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, és addig pirítjuk együtt, amíg a sajt megolvad.
  7. A tűről lehúzva, hozzákeverjük a felkockázott feta sajtot is.
  8. A tölteléket ne sózzuk, hiszen a fetától kellően sós lesz! Ha kész fűszerkeverékeket is használunk a töltelék ízesítéséhez, azok sótartalmát elbírja még. Félretesszük hűlni.
  9. A megkelt tésztát kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
  10. A tészta közepén hosszában egy csíkban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy a tészta szélein maradjon 2-3 cm tészta szabadon, amit a töltelékre tudunk hajtani.
  11. A töltelékre hajtjuk a tésztát, ahol érintkezik, összecsipkedjük, nyomkodjuk. Tojással lekenjük.
  12. Helyezzük sütőpapíros tepsibe, és hagyjuk pihenni 20 percig.
  13. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2746
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Ajánló

Ahhoz, hogy tökéletes eredményt érjünk el, 3 dologra kell figyelni: 1. Ne legyen leve a tölteléknek, mert eláztatja a tésztát! Ha lenne, öntsük le, vagy szórjunk pici lisztet, burgonyapelyhet a töltelékbe vagy a tésztára. 2. A tésztánk ne legyen túl lágy, mert akkor megszenvedjük a kész kenyér tepsibe helyezését! 3. Inkább a sütő alsó részén süssük a kenyeret, mert tapasztalataim szerint a töltelék miatt az aljának több sütés kell, hogy ne ázzon el a tészta. Hőlégkeverés nélkül kb. 180 fokon süssük a kenyeret. Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le! 30-35 perc mindenképp kell a tésztának!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előre elkészíthető vendégváró délutáni vagy vacsoraétel. Hússal vagy magában kínálva is lenyűgöző.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...