r
Nosalty Logó

Grillezett nektarin és kecskesajt salátaágyon, pirított magvakkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Decathlon
Grillezett nektarin és kecskesajt salátaágyon, pirított magvakkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

660
Kalória
23.2g
Fehérje
50.2g
Szénhidrátok
43.5g
Zsír
443.1g
Víz
52.7g
Koleszterin
10.4g
Rost
37.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1977 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    2159 micro
  • β-crypt
    218 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    6477 micro
  • β-crypt
    653 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    3673 micro
Összesen 1977 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    252 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Forró grillserpenyőben pár perc alatt mindkét oldalukon megsütjük, amikor szép csíkos, akkor lesz tökéletes.
  2. A barackok után a kecskesajt-szeleteket (kis korongok) is meggrillezzük. Legyünk figyelmesek, mert gyorsan odaég, nem kell nekik sem sok idő.
  3. A dresszinghez az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot és a mézet összekeverjük, majd tálalásig félretesszük.
  4. Az olajos magvakat egy száraz serpenyőben lepirítjuk - akkor jó, amikor már pattognak a magok.
  5. Végül következik a saláta összeállítása. Egy hosszúkás tálra helyezzük a salátát, majd ízlésesen elhelyezzük rajta a grillezett barackdarabokat és a kecskesajt-korongokat. Megszórjuk gazdagon a pirított magvakkal, és ízlés szerint locsolunk rá az öntetből.
  6. Frissen tálaljuk, isteni finom és nagyon egyszerű az elkészítése. Tegyük az asztal közepére, így mindenki kedve szerint falatozhat belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc

Egy könnyed és friss saláta, ami alapanyagainak összetevői alapján izomerősítő és testépítő program étrendjébe tökéletesen beilleszthető. Egy kiadósabb leves után akár főételként is fogyasztható meleg nyári napokon, amikor kevésbé kívánjuk a nehéz húsos ételeket. A karakteres kecskesajt és az édes-zamatos barack ízvilága kitűnő párost alkot, amit a balzsamos dresszing és a ropogós magok remekül kiegészítenek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!