Grillázs fatörzs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
38g tortabevonó205 kcal
-
4g víz0 kcal
A grillázshoz
A pudingos krémhez
Kenéshez
-
83 kcal
Összesen
1737
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
150g tortabevonó819 kcal
-
16g víz0 kcal
A grillázshoz
A pudingos krémhez
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Kenéshez
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
Összesen
6947
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
11.7g tojás15 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g tortabevonó44 kcal
-
0.9g víz0 kcal
A grillázshoz
A pudingos krémhez
-
15.9g tej9 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
13.3g margarin95 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
Kenéshez
-
6.4g sárgabaracklekvár18 kcal
Összesen
370
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 93.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 844.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.4 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
1737
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 79.9 g
Zsír
-
Összesen 372.5 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3377.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 1414 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 845.5 g
-
Cukor 626 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 270.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 687 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1582 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1061 micro
Összesen
6947
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek sütőpor
-
15 dkg tortabevonó
-
2 evőkanál víz
A grillázshoz
A pudingos krémhez
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg porcukor
Kenéshez
-
6 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A piskótához
- Keverőtálba tesszük az egész tojásokat, és hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot, cukrot, majd jó habosra keverjük (legalább háromszoros mennyiségű legyen). Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk a 1 csomag vaníliás cukrotés a 2 evőkanál forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább.
- Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
- Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.
- Mikor már majdnem megsült a piskóta, a sütőből való kivétel előtt 2 perccel rászórjuk a grillázst egyenletesen, kissé a tésztába nyomkodjuk, és visszatesszük a sütőbe 2-3 percre.
- A grillázs készítése: egy serpenyőbe beletesszük a 10 dkg cukrot és a 15 dkg diót, majd elkezdjük melegíteni. Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón, egy olajjal megkent fém tálcára öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük. Amikor már kihűlt, egy kemény állag lesz belőle. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
- Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
- Egy konyharuhát megnedvesítünk, majd a forró tésztát letakarjuk vele.
- Ha kihűlt, levesszük róla a konyharuhát, és óvatosan felcsavarjuk.
- A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A margarint a 20 dkg porcukorral és a 2 tasak vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot (addig keverjük, hogy jó habos legyen a krém).
- A piskóta szélére egy csíkban baracklekvárt teszünk, utána jön a pudingos krém, majd feltekerjük, és megkenjük a tetejét olvasztott tortabevonóval.
- Legalább 2 óra hosszára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 7020
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Most készítettem először grillázst, igaz vásáron és falunapokon előszeretettel vettem. A sütemény nagymamám receptes könyvéből származik. Így sikeredett, de ellenállni neki nem lehet, nagyon finom.