r
Nosalty Logó

Grillázs fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grillázs fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A grillázshoz

A pudingos krémhez

Kenéshez

Összesen 1737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A grillázshoz

A pudingos krémhez

Kenéshez

Összesen 6947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A grillázshoz

A pudingos krémhez

Kenéshez

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    372.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845.5 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 6947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A grillázshoz

A pudingos krémhez

Kenéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Keverőtálba tesszük az egész tojásokat, és hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot, cukrot, majd jó habosra keverjük (legalább háromszoros mennyiségű legyen). Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk a 1 csomag vaníliás cukrotés a 2 evőkanál forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább.
  2. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
  3. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor már majdnem megsült a piskóta, a sütőből való kivétel előtt 2 perccel rászórjuk a grillázst egyenletesen, kissé a tésztába nyomkodjuk, és visszatesszük a sütőbe 2-3 percre.
  6. A grillázs készítése: egy serpenyőbe beletesszük a 10 dkg cukrot és a 15 dkg diót, majd elkezdjük melegíteni. Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón, egy olajjal megkent fém tálcára öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük. Amikor már kihűlt, egy kemény állag lesz belőle. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
  7. Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  8. Egy konyharuhát megnedvesítünk, majd a forró tésztát letakarjuk vele.
  9. Ha kihűlt, levesszük róla a konyharuhát, és óvatosan felcsavarjuk.
  10. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. A margarint a 20 dkg porcukorral és a 2 tasak vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot (addig keverjük, hogy jó habos legyen a krém).
  12. A piskóta szélére egy csíkban baracklekvárt teszünk, utána jön a pudingos krém, majd feltekerjük, és megkenjük a tetejét olvasztott tortabevonóval.
  13. Legalább 2 óra hosszára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7020
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most készítettem először grillázst, igaz vásáron és falunapokon előszeretettel vettem. A sütemény nagymamám receptes könyvéből származik. Így sikeredett, de ellenállni neki nem lehet, nagyon finom.

Hozzávalók

A piskótához

A grillázshoz

A pudingos krémhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...