r
Nosalty Logó

Gratinírozott csirkemell Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gratinírozott csirkemell Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 443 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket megmossuk, szárazra itatjuk, lapjában elfelezzük.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal kikenjük, és a húst oldalanként 1-1 ½ percet sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, és kivesszük.
  3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, megszórjuk a liszttel, világosra pirítjuk, megszórjuk a curry porral, és azzal is pirítjuk keveset. Felöntjük a vízzel és a tejszínnel. A gyömbérrel, sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük. Felfőzzük, kb. 5 perc alatt mártásszerűre főzzük, és egy tűzállótálba öntjük.
  4. Az elősütött hússzeleteket a tűzállótálba helyezzük, mindegyikre egy-egy fél ananászszeletet és egy-egy fél szelet sajtot rakunk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 975
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom. A víz egy részét helyettesíthetjük ananászlével is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...