r
Nosalty Logó

Gránátalmás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Gránátalmás torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

krémhez

1160
Kalória
32.7g
Fehérje
114.4g
Szénhidrátok
63.1g
Zsír
183.5g
Víz
217g
Koleszterin
5.3g
Rost
54.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 4634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5426.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    733.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 4634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A liszthez tesszük a margarint, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne.
  2. Ezután következik a cukor, a tojás, a citromhéj, a só.
  3. Szép, egynemű tésztává gyúrjuk az alapanyagokat, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

krémhez

  1. A gránátalmákat megtisztítjuk, kiszedjük a magjait, majd félretesszük. Egy kis lábasban megolvasztjuk a margarint. Szintén félretesszük.
  2. Egy lábaskában habosra keverjük a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és két evőkanál kristálycukorral. Ezután beleteszünk egy púpozott kanál étkezési keményítőt. Felengedjük a tejjel, majd gyenge tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A túrót egy kézi krumplinyomóval pépesre törjük. Teszünk bele két evőkanál cukrot, és egy púpozott evőkanál étkezési keményítőt. Elkeverjük. Ezután öntjük hozzá az olvasztott margarint és a langyos vaníliás krémet. Belekeverjük a gránátalmát. Egy keveset félreteszünk a tetejére.
  4. A tésztát kb. 3 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kibéleljük vele a pite sütőformát. Ebbe öntjük a túrós krémet. Kanállal óvatosan elegyengetjük. Megszórjuk a félretett gránátalmával.
  5. Ha maradt tésztánk, abból díszeket készíthetünk a tetejére. A maradék tojásfehérjével megkenjük a díszeket.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. Langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Vásárláskor észrevettem, hogy akciós a gránátalma. Vettem belőle egy-két darabot. A kisfiam azt kérte, hogy a nemrég elkészített "gránás-tortát" süssem meg vasárnapi desszertnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!