r
Nosalty Logó

Gránátalmás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gránátalmás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 4634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5426.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 4634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. A liszthez tesszük a margarint, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne.
  2. Ezután következik a cukor, a tojás, a citromhéj, a só.
  3. Szép, egynemű tésztává gyúrjuk az alapanyagokat, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

krémhez

  1. A gránátalmákat megtisztítjuk, kiszedjük a magjait, majd félretesszük. Egy kis lábasban megolvasztjuk a margarint. Szintén félretesszük.
  2. Egy lábaskában habosra keverjük a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és két evőkanál kristálycukorral. Ezután beleteszünk egy púpozott kanál étkezési keményítőt. Felengedjük a tejjel, majd gyenge tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A túrót egy kézi krumplinyomóval pépesre törjük. Teszünk bele két evőkanál cukrot, és egy púpozott evőkanál étkezési keményítőt. Elkeverjük. Ezután öntjük hozzá az olvasztott margarint és a langyos vaníliás krémet. Belekeverjük a gránátalmát. Egy keveset félreteszünk a tetejére.
  4. A tésztát kb. 3 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kibéleljük vele a pite sütőformát. Ebbe öntjük a túrós krémet. Kanállal óvatosan elegyengetjük. Megszórjuk a félretett gránátalmával.
  5. Ha maradt tésztánk, abból díszeket készíthetünk a tetejére. A maradék tojásfehérjével megkenjük a díszeket.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2317
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Ajánló

A süti bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ez a mennyiség 24 cm átmérőjű formához elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gránátalmás torta
Lizinka_ 607 recept

Vásárláskor észrevettem, hogy akciós a gránátalma. Vettem belőle egy-két darabot. A kisfiam azt kérte, hogy a nemrég elkészített "gránás-tortát" süssem meg vasárnapi desszertnek.

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...