r
Nosalty Logó

Görögdinnye-gazpacho fetás-mentás feltéttel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Görögdinnye-gazpacho fetás-mentás feltéttel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Gazpacho

Mentás-fetás feltét

Összesen 386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Gazpacho

Mentás-fetás feltét

Összesen 1539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Gazpacho

Mentás-fetás feltét

Összesen 96 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    2946 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4730.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    3605 micro
  • β-crypt
    791 micro
  • Likopin
    11783 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 1539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    726 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 96 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Gazpacho

Mentás-fetás feltét

Elkészítés

Gazpacho

  1. A görögdinnyét 4 negyedbe vágjuk, levágjuk a héját, ízlés szerint kimagozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Az uborkát, a kápiapaprikát és a chilit (opcionális) felkarikázzuk. A hagymát szintén feldaraboljuk.
  3. A hozzávalókat bazsalikommal, mentával és egy zúzott fokhagymával együtt turmixgépbe tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd nyakon öntjük jó minőségű olívaolajjal és egy kevés almacettel.
  4. Teljesen simára, krémes levessé turmixoljuk.
  5. Azután kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Mentás-fetás feltét

  1. A fetát összemorzsoljuk, a mentát finomra aprítjuk, a hagymát pedig vékonyan felkarikázzuk.
  2. Egy kis tálkában összekeverjük olívaolajjal és borssal.
  3. A lehűlt levet kis pohárkába töltve szervírozzuk ezzel a frissítő fetás feltéttel a tetején.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2430
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hűsítő, lédús görögdinnyének senki nem tud ellenállni, főleg ebben a nagy hőségben. Ebben a rendhagyó gazpachoban sem a paradicsomé most a főszerep, hanem a dinnyéé: a sós és az édes tökéletes egyensúlya ez, tele friss alapanyagokkal. Íze gazdag, karakteres és fűszeres, mégis könnyed és frissítő.

Hozzávalók

Gazpacho

Mentás-fetás feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...