Görög rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
90g paradicsom16 kcal
-
41 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
260g padlizsán62 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
360g paradicsom65 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1040g padlizsán247 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
6g oregánó16 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
2735
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
17.8g paradicsom3 kcal
-
9.9g sűrített paradicsom8 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
51.5g padlizsán12 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
9.9g sajt35 kcal
-
12 kcal
-
0.3g oregánó1 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
Összesen
136
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1581.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 576 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 377.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 929 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16698 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 218.7 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6324.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 2305 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1646 mg
-
Nátrium 1931 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.8 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1509.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 747 micro
-
α-karotin 423 micro
-
β-karotin 3715 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 66791 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
2735
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3307 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db paradicsom
-
20 dkg sűrített paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 nagy db padlizsán
-
1 csapott ek finomliszt
-
20 dkg sajt
-
6 dkg parmezán sajt
-
2 ek oregánó
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Egy közepes méretű lábosba öntsük az olajat, valamint a felkockázott paradicsomot. Miután szétmálott a paradicsomunk, adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Sózzuk, borsozzuk. 30 percig kevergetve pároljuk.
- Ezt követően szűrő segítségével szűrjük le a nedvét a paradicsomszósznak.
- Vágjuk karikákra a padlizsánt, és hagyjuk besózva egy fél órára. Papírtörlővel itassuk át ezután, és süssük ki a padlizsánkarikánkat.
- Miután ezzel is készen vagyunk, kenjük ki egy lábost vagy a jénai tálunkat, de ne csak az alját, hanem az oldalait is.
- Rakjuk le a padlizsánunkat. Egy sor padlizsán, rá paradicsomszósz, csipet oregánó, reszelt sajt és végezetül parmezán. És ugyanígy ismételjük. A lényeg, hogy a paradicsomszósszal és rá a sajtfélékkel végződjön a rakottasunk. Ne sajnáljuk az oregánót egyik sor paradicsomszósznál sem!
- Mehet is a lerbe sülni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14112
- Feltöltés dátuma: 2011. július 31.
Ajánló
Vörösborral vagy csak úgy magában habzsoljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mediterránia a szájban! Mindenki oda volt.