Görög rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nyinyinagyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A burgonyához
-
250g burgonya144 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A besamell mártáshoz
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
612
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A besamell mártáshoz
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2450
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A burgonyához
-
47.6g burgonya27 kcal
-
19g darált sertéshús35 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.8g sűrített paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A besamell mártáshoz
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
116
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 768 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
612
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.6 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3072.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1100 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1037 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
2450
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1368 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A burgonyához
-
1 kg burgonya
-
40 dkg darált sertéshús
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dkg vaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
A besamell mártáshoz
-
3 csapott ek finomliszt
-
3 dl tej
-
3 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
A burgonyához
- Az olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd az áttört fokhagymát és a darált húst is átsütjük rajta. Paradicsompürével, babérlevélporral, ételízesítővel, és sóval, borssal fűszerezzük.
- Először saját levében, majd mindig kicsi vizet hozzáöntve puhára pároljuk.
- A meghámozott, karikára vágott burgonyát a vajon sóval, csipet szerecsendióval, egy kevés vízzel puhára pároljuk, egy másik lábosban.
- A mártáshoz a tejet a liszttel simára keverjük, beledobjuk a vajat, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kevergetve sűrűre főzzük.
- A burgonya felét egy tűzálló tálba terítjük, rárakjuk a húst, a maradék burgonyával befedjük. A tetejét bevonjuk a mártással.
- A sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 44414
- Feltöltés dátuma: 2012. március 17.
Ajánló
Vigyázni kell a fűszerezéssel, csak finoman, mert elég karakteres az íze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nyinyinagyi
30 recept
Egy múltbéli kedves öröksége a recept. Szereti az egész család.