r
Nosalty Logó

Görög karaj sajtos gratinnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Görög karaj sajtos gratinnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karaj

A gratin

Összesen 728 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karaj

A gratin

Összesen 2905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karaj

A gratin

Összesen 153 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 728 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8668.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    3497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 2905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1316 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A karaj

A gratin

Elkészítés

A karaj

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket, az olívabogyót, a szárított paradicsomot és a krémes fetát, az oregánóval aprítóba tesszük, és turmixoljuk, amíg egy szép színű, krémesen kenhető állagot kapunk.
  3. A kiklopfolt húsra kenjük a krémet, a húst feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essen szét.
  4. Tepsibe rakjuk, és fóliával fedjük, és közepes hőfokon sütjük 15-20 percig, majd levesszük a fóliát, és egy kicsit rápirítunk a húsra.

A gratin

  1. Meghámozzuk a burgonyát, majd a lehető legvékonyabbra szeleteljük, szeletelőkéses gyaluval a legegyszerűbb, majd lereszeljük a sajtot.
  2. Elkészítjük a besamelmártást, a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, majd (rendhagyó módon, de működik) az 5 dl tejet egyszerre, hidegen öntjük rá. Összeforraljuk, ráreszeljük a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd elkezdjük lassan hozzáadagolni a sajtot. Nagyon figyeljünk, hogy ne álljon túlságosan össze.
  3. Egy muffinformában készítjük el a gratint, amennyiben úgy érzékeljük, hogy kevésbé folyós a sajtos besamel, akkor a muffinforma aljára is tegyünk szószt. A szeletelt burgonyát belehalmozzuk, a tetejére ismét a sajtos besamel kerül. Közepes hőfokon addig sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. Mivel a krumpli papírvékony, nem kell előfőzni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11628
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karaj az egyik legkedvesebb húsom. Jó áron, mindig elérhető, kevéssé zsíros, és szinte bármi készíthető belőle. Ez a recept a körete miatt emlékezetes, de a húsos rész is szemöldökemelő. Csak arra kell figyelni, hogy a hús ne száradjon ki, meg arra, hogy eleget csináljunk...

Hozzávalók

A karaj

A gratin

Címlapról ajánljuk

További cikkek