Görög karaj sajtos gratinnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
A karaj
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
11g fekete olajbogyó13 kcal
-
35 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gratin
-
100g burgonya58 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g sajt53 kcal
Összesen
728
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
A karaj
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
45g fekete olajbogyó52 kcal
-
139 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gratin
-
400g burgonya231 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g sajt211 kcal
Összesen
2905
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
A karaj
-
26.5g sertés rövidkaraj44 kcal
-
2.4g fekete olajbogyó3 kcal
-
2.9g szárított paradicsom7 kcal
-
10.6g feta sajt28 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gratin
-
21.2g burgonya12 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
26.5g tej15 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g sajt11 kcal
Összesen
153
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2167.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 196.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6197 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
728
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.7 g
Zsír
-
Összesen 159.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8668.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 2139 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 2428 mg
-
Nátrium 3497 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 787 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 783 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24787 micro
-
Lut-zea 1036 micro
Összesen
2905
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1316 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A karaj
-
50 dkg sertés rövidkaraj
-
15 db fekete olajbogyó
-
6 db szárított paradicsom
-
20 dkg feta sajt
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A gratin
-
40 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A karaj
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Elkészítjük a tölteléket, az olívabogyót, a szárított paradicsomot és a krémes fetát, az oregánóval aprítóba tesszük, és turmixoljuk, amíg egy szép színű, krémesen kenhető állagot kapunk.
- A kiklopfolt húsra kenjük a krémet, a húst feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essen szét.
- Tepsibe rakjuk, és fóliával fedjük, és közepes hőfokon sütjük 15-20 percig, majd levesszük a fóliát, és egy kicsit rápirítunk a húsra.
A gratin
- Meghámozzuk a burgonyát, majd a lehető legvékonyabbra szeleteljük, szeletelőkéses gyaluval a legegyszerűbb, majd lereszeljük a sajtot.
- Elkészítjük a besamelmártást, a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, majd (rendhagyó módon, de működik) az 5 dl tejet egyszerre, hidegen öntjük rá. Összeforraljuk, ráreszeljük a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd elkezdjük lassan hozzáadagolni a sajtot. Nagyon figyeljünk, hogy ne álljon túlságosan össze.
- Egy muffinformában készítjük el a gratint, amennyiben úgy érzékeljük, hogy kevésbé folyós a sajtos besamel, akkor a muffinforma aljára is tegyünk szószt. A szeletelt burgonyát belehalmozzuk, a tetejére ismét a sajtos besamel kerül. Közepes hőfokon addig sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. Mivel a krumpli papírvékony, nem kell előfőzni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 11690
- Feltöltés dátuma: 2017. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A karaj az egyik legkedvesebb húsom. Jó áron, mindig elérhető, kevéssé zsíros, és szinte bármi készíthető belőle. Ez a recept a körete miatt emlékezetes, de a húsos rész is szemöldökemelő. Csak arra kell figyelni, hogy a hús ne száradjon ki, meg arra, hogy eleget csináljunk...