r
Nosalty Logó

Görcsleves

NS
Görcsleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A görcstésztához

A kinyújtott tészta megkenéséhez

253
Kalória
6.2g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
120.3g
Víz
45g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A görcstésztához

A kinyújtott tészta megkenéséhez

Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A görcstésztához

A kinyújtott tészta megkenéséhez

Összesen 1019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A görcstésztához

A kinyújtott tészta megkenéséhez

Összesen 124 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    481.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 1019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy kisebb fazékba feltesszük az olajat, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a paprikát.
  2. Felengedjük egy kevés vízzel.
  3. Beletesszük az apróra vágott zöldségeket.
  4. Felengedjük vízzel, ízesítjük.
  5. Elkészítjük a tésztát, míg fő a leves.
  6. Feltörjük a tojást, habosra kikavarjuk, sózzuk, borsozzuk.
  7. Annyi liszttel dolgozzuk el, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  8. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és lekenjük az olajban elkevert paprikával és borssal.
  9. A szélénél elkezdjük feltekerni 1 cm vastagon. 2 x hajtjuk meg, és egy éles késsel elvágjuk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta (hosszú, kígyó-szerű tésztáink lesznek).
  10. Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk, és megkötjük, mint ha csomóznánk.
  11. Mikor elkészültünk, beletesszük a levesbe, és kb. 20 percig főzzük.
  12. A legvégén beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítőt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyerekkoromban a nagymamám nagyon sokat készített nekünk. Mi még táska levesnek hívtuk, de a fiamnak jobban tetszett a görcs név.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...