Göngyölt sertéskaraj
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
188g sertés rövidkaraj311 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
38g darált sertéshús68 kcal
-
8g habtejszín22 kcal
-
4g ajvár3 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
465
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
750g sertés rövidkaraj1245 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
15g ajvár12 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1861
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
51.5g sertés rövidkaraj85 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
10.3g darált sertéshús19 kcal
-
2.1g habtejszín6 kcal
-
1g ajvár1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
20.6g alaplé1 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
127
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1099.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 200.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1485 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
465
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 194.4 g
Zsír
-
Összesen 103 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4398.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 2042 mg
-
Nátrium 1706 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 802.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 750 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 557 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5939 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
1861
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
2 ek mustár
-
150 g darált sertéshús
-
1.5 ek ajvár
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
300 ml alaplé
-
0.5 ek vaj
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vágódeszkára helyezzük, éles késsel csiga formában felvágjuk, hogy egy nagy szeletté kiteríthessük (esetleg kérjük meg a hentest, hogy vágja a húst egy kb. 1,5 cm vastagságú, nagy szeletté), sóval, borssal megszórjuk, és a felét, amelyre a töltelék kerül, megkenjük a mustárral.
- A darált húst konyhai aprítóba tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és az ajvárt, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, az előkészített húsra kenjük. Feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
- A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A húst a hagymával és a sárgarépával együtt körben megpirítjuk. Felöntjük a levessel, felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-120 percig főzzük.
- A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 15 percet hagyjuk pihenni. A levet, amibe főtt, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4646
- Feltöltés dátuma: 2017. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek. tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.