r
Nosalty Logó

"Gondoskodó" mákos bejgli (glutén- és laktózmentes, cukorbetegeknek )

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Picipiros
"Gondoskodó" mákos bejgli  (glutén- és laktózmentes, cukorbetegeknek )
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 874 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3497 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 243 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 874 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9065.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    4425 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1155 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 3497 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összeforgatjuk, alaposan átgyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát két részre osztjuk, mentes liszttel meghintett felületen kinyújtjuk őket 20x25 cm-re. Megkenjük őket a mákos krémmel úgy, hogy mind a négy szélén 2 cm üres részt hagyjunk. Széleiket behajtjuk, óvatosan feltekerjük őket.
  3. Megkenjük őket tojássárgájával és hagyjuk hűvös helyen rászáradni. Ezután a fehérjével kenjük le, várunk míg rászárad. Utána tűvel körbeszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük őket. Ha langyosra hűlt, fóliába tekerjük őket.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd alacsony láng felett kb. 3-4 perc alatt lassan összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 540
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Gondoskodó" mákos bejgli  (glutén- és laktózmentes, cukorbetegeknek )
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...