r
Nosalty Logó

Gömböcös rizottó

Szeva
Gömböcös rizottó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

664
Kalória
20.6g
Fehérje
92.4g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
115.5g
Víz
75.5g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1087 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3295 micro
Összesen 2653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. A kenyeret a tejbe tördeljük, majd néhány perc múlva kinyomkodjuk. A csirkehússal összedolgozzuk. Megsózzuk, fűszerezzük, majd a hagymával és 1 ek vajjal alaposan összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, hogy érjenek az ízek. (Ezt előző este már összeállíthatjuk.)
  2. Bekapcsoljuk a sütőt 200 C-ra melegedni.
  3. Amíg a sütő melegszik, a rizst megfőzzük. A répakarikákat 1 ek vajon megpároljuk.
  4. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a csirkehúsos masszából kis gombócokat ültetünk rá.
  5. A maradék vaj felével megkenjük, majd az előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) 5-10 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk őket egy csipesszel, és a vajjal a másik oldalukat is bekenjük, majd további 5 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
  6. A sütőt elzárjuk, és a kész rizst fellazítjuk, majd a répakarikákkal és a gombócokkal könnyedén összekeverjük a sütőben lévő jénaiban. Ha van teteje az edénynek azt tegyük rá, hagyjuk a sütőben, amíg az asztalra kerül.
  7. Tálaláskor egy kis friss, vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a recept kb. egy éve várja, hogy elkészítsem. No most jött el az ideje, de tartok tőle, hogy a következő alkalomra nem kell ilyen sokat várni. Nagyon jó kis gyors egytálétel.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...