r
Nosalty Logó

Gombával töltött, krumplis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nagyi szakács
Gombával töltött, krumplis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Besamel

Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Besamel

Összesen 2056 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Besamel

Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2603.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2056 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Besamel

Elkészítés

Tészta

  1. Megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük főni a burgonyát sós vízben.
  2. A megfőtt burgonyát leszűrjük, összetörjük és összegyúrjuk a liszttel. Jól formázható tésztát kell, hogy kapjunk.
  3. Lisztezett deszkán kinyútjuk a tésztát és nyégyzetekre vágjuk.
  4. Ráhalmozunk mindegyik négyzet egyik felére a töltelékből, majd ráhajtjuk a másik felét, és jól összenyomjuk.
  5. Olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Töltelék

  1. Míg megpuhul a burgonya, egy kis olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel, valamint a zúzott fokhagymával összesütjük.

Besamel

  1. A vajat megolvasztjuk, rárakjuk a lisztet és elkeverve habzásig forraljuk. Ekkor beleöntjük a tejet vagy tejszínt, és egy habverővel csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ekkor levesszük a tűzről, és rögtön belekeverjük a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk bele.
  3. Tálaláskor leöntjük vele a töltött krumplis tésztát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 353
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával töltött, krumplis tészta
Nagyi szakács 5 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Besamel

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...