r
Nosalty Logó

Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 371 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 371 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.6 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8752.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1614 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    3665 mg
  • Nátrium
    2710 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 3711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A zsemléket összevágva beáztatjuk a tej és víz keverékébe. A vöröshagymát felaprítjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk.
  2. A darált sertéshúst egy mélyebb edénybe tesszük, és hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsemléket. Hozzáöntjük a megpárolt vöröshagymát, a 2 db tojást, sózzuk, borsozzuk, és majorannát is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. (Én most szeletelt gomba konzervet használtam, így azt alaposan lecsepegtettem). Pár perc alatt megpároljuk. Kihűtjük.
  4. A mozzarella sajtot lereszeljük.
  5. Egy lapos edénybe (tálcára vagy sütőpapírra) zsemlemorzsát szórunk. A hús hatodát kilapítgatjuk a zsemlemorzsán, majd középre a gomba harmadát halmozzuk, majd arra a reszelt mozzarella harmadát szórjuk. A darálthús második hatodával befedjük, zsemlemorzsát szórunk rá, és szép hengerré formáljuk.
  6. 2 ek olajjal kikent tepsibe fektetjük. A többi hozzávalót is úgyanúgy készítjük el, így a tepsibe egymás mellett 3 rúd töltött fasírtunk lesz.
  7. 2-3 dl vizet öntünk alá, és 210 fokon kb 50 percet sütjük. Időnként meglocsoljuk a tetejét, és ha kell, még öntünk alá kevés vizet. Szép pirosra sütjük. Körettel nagyon finom ebéd vagy vacsora, de hidegtálként is megállja a helyét.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6472
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt
Gonoszka1 428 recept

Ez is születésnapi összejövetelre készült. Hidegtálként a szeletelt, töltött fasírt alá salátát szórtam, és körbe raktam főtt tojásszeletekkel. A Férjem, aki nem rajong a fasírtért egyébként, ebből kétszer is vett.

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...