Gombával-mozarellával töltött egybesült fasírt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
100g sertéscomb182 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
11g zsemle29 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
10g víz0 kcal
-
14 kcal
-
3g zsemlemorzsa12 kcal
A töltelékhez
-
45g gomba10 kcal
-
9g lilahagyma3 kcal
-
21 kcal
-
20g mozzarella60 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14 kcal
Összesen
371
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
A töltelékhez
-
450g gomba96 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3711
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
41.4g sertéscomb75 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
4.5g zsemle12 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
A töltelékhez
-
18.6g gomba4 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
9 kcal
-
8.3g mozzarella25 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
154
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 161.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
371
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 291.6 g
Zsír
-
Összesen 227.9 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8752.1 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 346 mg
-
Kálcium 1614 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 3665 mg
-
Nátrium 2710 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1616.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 1126 mg
-
Retinol - A vitamin: 553 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
3711
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
1 kg sertéscomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 db zsemle
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 dl tej
-
1 dl víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 ek zsemlemorzsa
A töltelékhez
-
45 dkg gomba
-
1 db lilahagyma
-
3 ek napraforgó olaj
A tepsi kikenéséhez
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A fasírthoz
- A zsemléket összevágva beáztatjuk a tej és víz keverékébe. A vöröshagymát felaprítjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk.
- A darált sertéshúst egy mélyebb edénybe tesszük, és hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zsemléket. Hozzáöntjük a megpárolt vöröshagymát, a 2 db tojást, sózzuk, borsozzuk, és majorannát is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk.
- A lilahagymát apróra vágjuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. (Én most szeletelt gomba konzervet használtam, így azt alaposan lecsepegtettem). Pár perc alatt megpároljuk. Kihűtjük.
- A mozzarella sajtot lereszeljük.
- Egy lapos edénybe (tálcára vagy sütőpapírra) zsemlemorzsát szórunk. A hús hatodát kilapítgatjuk a zsemlemorzsán, majd középre a gomba harmadát halmozzuk, majd arra a reszelt mozzarella harmadát szórjuk. A darálthús második hatodával befedjük, zsemlemorzsát szórunk rá, és szép hengerré formáljuk.
- 2 ek olajjal kikent tepsibe fektetjük. A többi hozzávalót is úgyanúgy készítjük el, így a tepsibe egymás mellett 3 rúd töltött fasírtunk lesz.
- 2-3 dl vizet öntünk alá, és 210 fokon kb 50 percet sütjük. Időnként meglocsoljuk a tetejét, és ha kell, még öntünk alá kevés vizet. Szép pirosra sütjük. Körettel nagyon finom ebéd vagy vacsora, de hidegtálként is megállja a helyét.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6461
- Feltöltés dátuma: 2012. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ez is születésnapi összejövetelre készült. Hidegtálként a szeletelt, töltött fasírt alá salátát szórtam, és körbe raktam főtt tojásszeletekkel. A Férjem, aki nem rajong a fasírtért egyébként, ebből kétszer is vett.