r
Nosalty Logó

Gombás-zöldséges szarvasragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gombás-zöldséges szarvasragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    900 micro
  • β-karotin
    2687 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 447 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3889.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5399 micro
  • β-karotin
    16125 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 2692 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát nagyon vékony csíkokra vágjuk. A gombát vékonyan felszeleteljük. A szárított gombát az előírásnak megfelelően vízbe áztatjuk. A paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk.
  2. A húst alaposan megmossuk, megszárítjuk, és a hártyás részeket levágjuk. Vékony csíkokra felszeleteljük.
  3. A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kisütjük, a töpörtyűt kiszedjük.
  4. A hagymát apró kockára vágjuk, és a kisütött zsíron megfonnyasztjuk. A végén az átpréselt fokhagymát hozzáadjuk, és megfuttatjuk rajta.
  5. A pálinkát hozzáöntjük, a húst beletesszük.
  6. A húst fehéredésig, kevergetve sütjük. Borral felöntjük.
  7. Beletesszük a paradicsomot, a paprikát, a répát, a gombákat. Sózzuk, borsozzuk.
  8. Majorannával, kakukkfűvel, lestyánnal ízesítjük.
  9. Fedő alatt puhára pároljuk.
  10. A vége felé a fedőt levesszük róla, így főzzük tovább, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16828
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Ajánló

Krokettel nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom karácsonyi újítása.  A 86. születésnapját karácsonykor ünneplő dédimama ebédjére készült. Nagyon finom!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...