r
Nosalty Logó

Gombás zöldséges csirkemell rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás zöldséges csirkemell rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 1446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3206.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1185 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    3339 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    4024 micro
Összesen 2893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Eközben olajat hevítünk egy serpenyőben.
  2. Felvágjuk kicsi kockákra a paradicsomot és a paprikát, előkészítjük a kukoricát.
  3. A húst a serpenyőbe tesszük, ha meleg az olaj, lefedjük pár percre, mikor már kicsit is fehér, hozzátesszük a zöldségeket (paprika, paradicsom, kukorica).
  4. Lefedve, 10 percig pároljuk, eközben a gombát felszeleteljük vékonyabb csíkokra.
  5. A gombát beletesszük a serpenyőbe, és rátesszük a bazsalikomot, és az oregánót, (ízlés szerint. Én egy nagyobb csipetnyit tettem) megkavarjuk, további 15 percig főzzük.
  6. Megcsináljuk a habarást: 2 evőkanál lisztet elkeverünk tejszínnel, az étel levéből hozzámerünk, elkavarjuk, majd hozzáöntjük.
  7. 5 percig főzzük, közben kevergetjük. Adunk hozzá még pár evőkanál tejszínt.
  8. A legvégén hozzáadjuk a metélőhagymát és a petrezselymet.
  9. A rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9567
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bocsánat, de fényképezőgép híján nem tudtam jobb képet csinálni :-(  Egy könnyű vacsorának pont beillik, zöldség, hús és egy kis köret! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...