r
Nosalty Logó

Gombás-tejfölös pulykacomb-filé sajttetővel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ancika
Gombás-tejfölös pulykacomb-filé sajttetővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A díszítéshez

Összesen 958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A díszítéshez

Összesen 5748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A díszítéshez

Összesen 224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255 g

Zsír

  • Összesen
    458.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8008.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    2138 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3047 mg
  • Nátrium
    2069 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1445.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3628 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 5748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. Vegyél 1 kg csont nélküli pulykacomb-filét, vagy csirkemellet. Szabdald tenyérnyi darabokra, klopfold ki, sózd, borsozd, majd hempergesd meg lisztben, és hírtelen süsd ki forró olajban. Ha kész, tedd félre.
  2. Apríts vöröshagymát, és kevés olajon vagy zsíron, ahogy jobban szereted, fonnyaszd meg. Tegyél rá egy dobozos, darabolt, lecsepegtetett gombát, és süsd össze azt is sóval, borssal esetleg ételízesítővel ízesítsd.
  3. Ezután az előzőleg megpirított hússzeleteket szorosan rendezd egy tepsibe. Mindegyik hússzelet tetejére tegyél egy jó evőkanállal a párolt gombából, majd erre simíts szintén egy evőkanál jó kemény tejfölt, és végül szórd meg reszelt sajttal.
  4. Mehet a sütőbe kb. egy olyan 20-25 percre, illetve amíg a sajt pirulni nem kezd.
  5. Ha kész, szépen sorakoztasd "őket" egy ovális tányérra vagy fatálra úgy, hogy középre rakd a mellé való köretet. (Jelen esetben én zöldséges-cukkinis, petrezselymes, kockára vágott krumplit tettem, ezt egy kicsit feldíszítettem, de lehet rizst vagy salátát is, ki hogy szereti. A zöldséges-cukkinis, petrezselymes krumpli receptje egy újabb történet lesz.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17757
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-tejfölös pulykacomb-filé sajttetővel
Ancika 5 recept

Ha időhiány miatt csak egytálételt akarunk készíteni, és a hozzávalók rendelkezésre állnak, ezzel biztosan jóllakunk. Legyen mellé egy-két szelet finom, puha kenyér is. A hússzeletek elősütésénél vigyázni kell, túlzottan ne süssük meg, mert a sütőben még tovább fog sülni, nehogy kiszáradjon. Nagyon kiadós finom fogás!

Hozzávalók

A húshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...