Gombás szószban sült húsgolyók
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Húsgombóchoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Mártáshoz
-
35 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
58g gombakonzerv18 kcal
-
30g csemegeuborka7 kcal
-
2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
589
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Húsgombóchoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Mártáshoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2354
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Húsgombóchoz
-
30.8g darált sertéshús56 kcal
-
6.6g zsemle18 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.5g napraforgó olaj23 kcal
Mártáshoz
-
9 kcal
-
11.1g vöröshagyma4 kcal
-
14.2g gombakonzerv5 kcal
-
7.4g csemegeuborka2 kcal
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
12.3g főzőtejszín16 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
144
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 236.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
589
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.3 g
Zsír
-
Összesen 149.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5148.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 1735 mg
-
Nátrium 2342 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 947.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
2354
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Húsgombóchoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
2 db zsemle
-
1 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 ek zsemlemorzsa
-
bors ízlés szerint
Mártáshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 db gombakonzerv
-
3 közepes db csemegeuborka
-
1 ek dijoni mustár
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Húsgombóchoz
- Zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
- Darált húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.
Mártáshoz
- Megtisztított vöröshagymákat cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük.
- Gombaszeleteket hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
- Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a mustárt, vékony karikára vágott csemegeuborkát, majd felöntjük a tejszínnel.
- Beletesszük a kisült húsgombócokat, és 8-10 percig lassú tűzőn összeforraljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1742
- Feltöltés dátuma: 2017. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Szeretek az ételek közé savanyú uborkát csempészni a pikáns íze miatt.