r
Nosalty Logó

Gombás-szárított paradicsomos tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Gombás-szárított paradicsomos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1163 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 2291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1925 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, jól lecsepegtetjük.
  2. Az előkészített gombát nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A finomra vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. Pici vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk.
  4. Közben a szárított paradicsomot az olajos léből kivéve jól lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. Az olajbogyót felkarikázzuk.
  5. Ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot és az olajbogyót. Jól összeforraljuk, majd a már kifőtt, lecsepegtetett tésztához keverjük.
  6. Tálaláskor a tetejét finomra vágott petrezselyemmel és frissen reszelt parmezánnal megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7981
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt magam találtam ki. Először vargányával készítettem. Az volt ám az igazi! Azóta csak a laska maradt, de el tudom képzelni jó kis erdei gomba keverékkel is. Tulajdonképpen csak most, mikor legutoljára csináltam, akkor mértem le az alapanyagok súlyát. Mert mindent csak úgy, ízlésnek megfelelően adok hozzá. Így bárki változtathat benne bármin. Olajbogyót is a Kalamatát vagy valami feketét ajánlanék inkább, mint a zöldet. Próbáljátok ki! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...