r
Nosalty Logó

Gombás-sütőtökös rizottó szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-sütőtökös rizottó szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    2267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10371.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    9067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7115 micro
  • β-crypt
    5831 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    318 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és ropogósra lesütjük. Kistányérra félretesszük. A kisült zsírból kb. 1 evőkanálnyit benne hagyunk az edényben, a többit szintén félretesszük.
  2. A zsírhoz adunk 1 evőkanál olajat, és nem túl magas fokozaton üvegesre sütjük benne az apróra kockázott hagymát. Beleöntjük a rizst, és azt is pirítjuk néhány percig, míg jól átforrósodik. Felöntjük a borral, és sűrűn kevergetjük, míg a bort fel nem issza a rizs.
  3. Miután elfőtte a bort, hozzámerünk a forró alapléből annyit, ami pont ellepi a rizst. Rendszeresen kevergetjük az ételt, mert úgy lesz kellően krémes a végeredmény. Mikor beitta a folyadékot a rizs, újra merünk hozzá az alapléből, de szintén csak annyit, ami éppen csak ellepi.
  4. Második felöntésnél hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, és szintén tovább kevergetjük. Borssal, rozmaringgal fűszerezzük, de tehetünk hozzá csípőset is (pl. cayenne borsot). A gombának kevesebb idő kell a teljes átpuhuláshoz, azt később adjuk hozzá.
  5. Addig kell főzni, míg a rizs roppanós nem lesz. Ezt kóstolással lehet megállapítani, és a sósságát is. Folyamatosan adagoljuk az alaplevet, és sűrűn kavargatjuk. Mielőtt még jónak ítélnénk, a felaprított kockasajtot hozzáadjuk az ételhez.
  6. Miután a sajt teljesen felolvadt, és több folyadékra sincs már szükség, hozzáadjuk a ropogós szalonnát, átkeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Egy fedővel lefedjük, és hagyjuk néhány percig állni az ételt.
  7. Frissen és forrón tálaljuk reszelt sajttal a tetején. Ha maradt szalonnazsírunk, meglocsolhatjuk még azzal is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 699
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 13.

Ajánló

A folyadék mennyisége változó. A rizsnek a fajtája válogatja, hogy mennyi az a mennyiség, amitől kellőképpen megpuhul. Lehet, hogy marad az alapléből, de az is lehet, hogy a végén már forrásban lévő vízzel kell azt pótolnunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszies hangulatú rizottó. A sok kevergetéstől és a sajttól finom, krémes állagú, amilyennek egy rizottónak kell lennie. A selymességét a ropogós szalonna csak még jobban kihangsúlyozza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...