r
Nosalty Logó

Gombás rizstészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BackerMan
Gombás rizstészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1741 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2426 micro
Összesen 347 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    447 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5814 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12130 micro
Összesen 1741 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizstésztát egy edénybe rakjuk, és leforrázzuk annyi vízzel, hogy ellepje. 5 percig hagyjuk duzzadni, és utána lecsepegtetjük. Majd összekeverjük a szezámolajjal.
  2. A gombát megpucoljuk, és nedves törlőkendővel áttöröljük. Majd csíkokra vágjuk. A póréhagymát is megpucoljuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk,és azt is felcsíkozzuk. A spenótnak levágjuk a szárát és megmossuk. Lehet mirelitet is használni, de annak alapossan csavarjuk ki a levét. Én egy szűrősegítségével kanállal kinyomkodtam.
  3. A megtisztított gyömbért és vöröshagymát felaprítjuk. A szójaszószt elkeverjük a sherryvel (én tokajit használtam), a tabasco-val és az étkezési keményítővel.
  4. A forró wokba 1 ek olajat teszünk.Apóréhagymát és a spenótot beletesszük, 1-2 percig dinszteljük. Mikor a spenót összeesett félrerakjuk.
  5. Hozzáadjuk a többi alapanyagot a mártás kivételével (szójaszósz, tokaji, tabasco), 2-3 percig sütjük. Utána mehet rá a szósz, és egyet forralunk rajta,
  6. Mehet rá a tészta,és fűszerezzük. Végül forralunk rajta egyet, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15796
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Ezt az ünnepek után készítettem el. Mindenki el volt telve a húsokkal és a nehéz ételekkel. Valami könnyebbre vágytunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...