r
Nosalty Logó

Gombás pulykamellragu csavart tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Gombás pulykamellragu csavart tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4184 micro
Összesen 1875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leöblített, leitatott húst csíkokra felvágjuk. A pórét és a paprikát karikázzuk, a fokhagymát pépesítjük. Ezeket egy tálban összekeverjük a marináddal: olaj, mustár, só, bors, őrölt pirospaprika és ha van, 2 ek sherry, de ez elmaradhat. Hűvös helyen hagyjuk összeérni, min. 1 órán keresztül.
  2. A gombát mossuk meg alaposan, és ha barna héjú, akkor ne hámozzuk meg! Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel. 2 ek olívaolajban pirítsuk meg addig, amíg a leve el nem fő. Sózzuk, borsozzuk, a durvára felaprított petrezselyemből szórjunk rá egy kicsit. Tegyük félre.
  3. A marinált húst pirítsuk meg egy másik serpenyőben, kb. 2 ek olívaolajon kb. 10 percig. Ekkor adjuk hozzá a maradék, durvára vágott petrezselymet, a pirított gombát, öntsük fel kb. 3 dl vízzel, szórjuk bele az ételízesítőt, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük meg, és forraljuk össze kb. 5 percig.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9213
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 21.

Ajánló

Főtt, vajban megforgatott petrezselymes csavart tésztával, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk, előmelegített tányérokban. Nagyon illik hozzá a friss zöldsaláta (pl. a franciás jégsalátám). Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás pulykamellragu csavart tésztával
Marti48 317 recept

A "gombás hús" családi recepttárunk egyik kedvenc tagja. Tarjából készítem többnyire, de ez a pulykamellből készült "ragu" is igen ízletes, "svájcias" változat. A hosszú lista dacára gyorsan "összedobható".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...