Gombás natúrszelet Bokiné módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
bokine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
10g bacon39 kcal
-
30g gépsonka41 kcal
-
20g sertéstarja37 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
10g paprika2 kcal
-
10g tv-paprika2 kcal
-
10g zöldpaprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
21 kcal
-
15g sajt53 kcal
Összesen
348
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
300g gépsonka414 kcal
-
200g sertéstarja372 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
3472
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
35.1g csirkemellfilé42 kcal
-
17.6g gomba4 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
10.5g gépsonka15 kcal
-
7g sertéstarja13 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
3.5g tv-paprika1 kcal
-
3.5g zöldpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
Összesen
125
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1139.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 187.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
348
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 389.7 g
Zsír
-
Összesen 169.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11395.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 378 mg
-
Kálcium 1211 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 3794 mg
-
Nátrium 5489 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1876.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 811 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 281 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 762 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 128 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 1156 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 2831 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3354 micro
Összesen
3472
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
50 dkg gomba
-
10 dkg bacon
-
30 dkg gépsonka
-
1 csokor petrezselyem
-
20 dkg vöröshagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
15 dkg sajt
Elkészítés
- A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Majd lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük.
- Tepsibe sorba rakjuk egymás mellé.
- A maradék olajon a bacont megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sonkát, főtt tarját és az apróra kockázott paprikákat.
- Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
- Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
- Ráöntjük a natúrszeletekre, és reszelt sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27X37
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7714
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.
Ajánló
Főtt rizzsel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
bokine
76 recept
Ez a recept hasonlít a "jóasszony módra" készült receptekre, de én kicsit átalakítottam a családom szájíze szerint. Nagyon praktikus vendégváró recept, mert a sütés előtti fázisig elkészítem előző este, és másnap már csak sütni kell. Ha lehet, magyar paprikát tegyenek bele, amelyek ízletesek, húsosak. Ilyen a piros húsú kápia paprika, a paradicsompaprika, bármelyik magyar fajta fehér paprika és a kosszarvú zöld paprika. Mindegyik édes paprika.