r
Nosalty Logó

Gombás makarónifészek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Youlcsi
Gombás makarónifészek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Gombaragu

Öntet

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Gombaragu

Öntet

Összesen 1171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Gombaragu

Öntet

Összesen 79 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3835 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3921.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3007 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    2997 micro
Összesen 1171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1552 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Tészta

Gombaragu

Öntet

Elkészítés

Tészta

  1. Sós vízben megfőzzük a makarónit. Leszűrjük, olajjal összeforgatjuk.

Gombaragu

  1. Olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és a lereszelt fokhagymát.
  2. Rádobjuk a gombát, lassú tűzön engedjük egy kicsit összeesni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot.
  3. Mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk (10 perc), végül belekeverjük a felaprított petrezselymet.

Öntet

  1. Az öntethez simára keverjük a lisztet a tojásokkal és a tejjel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paprikakrémet.
  2. Egy tepsibe öntjük a tésztát, és kis fészkeket alakítunk ki. A fészkekbe halmozzuk a gombaragut, megszórjuk a reszelt sajttal, leöntjük az öntettel.
  3. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10730
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás makarónifészek
Youlcsi 9 recept

A legfinomabb gombás ételünk.

Hozzávalók

Tészta

Gombaragu

Öntet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...