r
Nosalty Logó

Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából

Olaszné Anci
Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

559
Kalória
19.9g
Fehérje
49.7g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
156.6g
Víz
85.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 4481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12724.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2764 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    6816 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 4481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A gombás lasagnehoz

  1. A gombát, a hagymát megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát kockára vágjuk.
  2. Az olajon ledinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a gombát, kb 5 percig dinszteljük. Egy fél pohár vizet adunk hozzá, mert a gomba is levet enged. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint bazsalikomot adunk hozzá.
  3. 10 perc után beleszórjuk a bolognai fixet. Ha összeforr, besűrűsödik, levesszük a tűzről.
  4. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, a tej egy részével csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, utánaízesítjük. Annyi tejet adunk még hozzá, hogy bevonóképes mártás sűrűségű legyen.
  5. Feltesszük a vizet a tésztának. Sót, egy kis olajat öntünk bele, hogy ne ragadjanak össze a tésztalapok. (Én félig megfőztem a tésztalapokat - egyszerre hatot tettem a vízbe- néha óvatosan bele kell kavarni.)
  6. Egy 25x30-as tepsit kiolajozunk, 3 db tésztalapot leterítünk a tepsi aljára. Egy sor gombatöltelék, meglocsoljuk mártással, reszelt sajttal megszórjuk, megint tészta, és így rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ha maradt egy kis töltelék, az utolsó sor tésztára osztjuk. A tetejét jól megöntözzük mártással. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőben pirosra sütjük. Kis pihentetés után szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Nálunk minden mennyiségben jöhet a tészta és a gomba is különféle változatokban, így biztos befutóként ez lett a mai ebéd. Mindenki olyan csendben falatozott az asztalnál, mintha meg lettek volna büntetve. Csak addig tartott ez a nagy csönd, míg jól nem laktak.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...