r
Nosalty Logó

Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3063 micro
Összesen 1481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307 g

Zsír

  • Összesen
    375.6 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16799.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    627 mg
  • Kálcium
    3441 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    853 mg
  • Foszfor
    4463 mg
  • Nátrium
    7320 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    4848.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2979 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2468 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2516 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    5449 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15314 micro
Összesen 7406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olajon és a kis vajon, amit felolvasztunk, a szeletelt pórét, és áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk pár percig, majd beletesszük a friss gombaszeleteket, a zöldborsót, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a kukoricát, finomra vágott zellerzöldet, kevés vizet öntve rá, kb.1- 2 dl.
  2. Főzzük 20-25 percig, még mindig fedő alatt, majd kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük, beletesszük a karikára vágott virslit, a pulykamell sonka csíkokat, 4-5 perc főzés után beletesszük a petrezselymet, a vajat és a tejszínt, összeforraljuk, és melegen tartjuk.
  3. Lobogó sós, kicsit olajos vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd melegen tálaljuk a szósszal együtt. Vagy külön , de legjobb a szósszal összekeverve. Ezért nem szabad a tésztát teljesen kifőzni, csak ahogy az olaszok szokták, hisz még a szószból sokat felszív a tészta.:-)
  4. Tálalása: a tetejére felkockázott feta sajtot, friss petrezselymet vágunk finomra, és megszórjuk a felcsíkozott füstölt pulykamell sonkával (adhatunk még hozzá reszelt sajtot is).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1911
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Nagyon finom fehérbort kínáljunk utána.:-) Friss házi szörpöt, ásványvizet. Tálaljunk elé: finom friss, tavaszi levest, akár krémlevest póréból, brokkoliból.:-)) Nagyon finom brokkoliból, mi azt ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a gyors, finom, fűszeres, tejszínes szószokat. A virsli kihagyható, de aki nem tudja vegyesen vagy csak sonkából csinálni, jöhet a csak virsli. Azzal is finom.:-) Tészta lehet: spagetti, linguini, szélesmetélt, de orsó vagy rigatoni is.:-) Ha szélesmetélt, akkor a rövidebb T...os fajtát szoktam venni, jobban lehet kezelni étkezéskor. De természetesen sokszor van, amikor az olasz ,hosszút veszem.:-) Finom és gyors tavaszi tejszínes szósz lett az ebéd. Ennyi a történet.:-)) Sajnos a finom ebéd elkészülésének a végére, amikor éppen tálalni szerettem volna, az idő változott, a napsütés eltűnt, és beborult, elkezdett esni, de végül is minden jóra és finomra sikerült.:-)  

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...