Gombás kengururagu édesburgonyával
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
ragu
-
167g kenguruhús237 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
25g görög joghurt26 kcal
püré
-
90g édesburgonya56 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
tálalás
-
17g tv-paprika3 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
ragu
-
1000g kenguruhús1420 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
300g száraz vörösbor246 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
200g víz0 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
püré
-
540g édesburgonya334 kcal
-
20g görög joghurt21 kcal
-
0g só0 kcal
tálalás
-
100g tv-paprika16 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
ragu
-
28.2g kenguruhús40 kcal
-
13.6g sárgarépa5 kcal
-
5.6g póréhagyma2 kcal
-
14.1g gomba3 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
8.5g száraz vörösbor7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
4.2g görög joghurt4 kcal
püré
-
15.2g édesburgonya9 kcal
-
0.6g görög joghurt1 kcal
-
0g só0 kcal
tálalás
-
2.8g tv-paprika0 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 411.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1069 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2483 micro
-
β-karotin 11593 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 508 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 251.1 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8573.3 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 2932 mg
-
Nátrium 4285 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2468.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6414 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 1060 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14898 micro
-
β-karotin 69556 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 3048 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 421 micro
-
β-karotin 1964 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Hozzávalók
ragu
-
1 db póréhagyma
-
50 dkg gomba
-
3 ek olívaolaj
-
3 dl száraz vörösbor
-
bors ízlés szerint
-
6 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál borsikafű
-
1 kk kakukkfű
-
2 dl víz
-
150 ml görög joghurt
püré
-
1 ek görög joghurt
-
só ízlés szerint
tálalás
-
1 közepes db tv-paprika
Elkészítés
ragu
- A fagyasztott húst kiolvasztjuk, és lemossuk.
- A sárgarépát és a póréhagymát megmossuk, és vékonyra felkarikázzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. Az édesburgonyát meghámozzuk, és hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
- Wokban felforrósítjuk az olívaolajat, és a kenguruhús darabokat körbe pirítjuk benne. A megpirított húsokat kivesszük, és a maradék olajban először a felszeletelt póréhagymát, majd a sárgarépa szeleteket megpároljuk benne. Visszarakjuk a húsdarabokat, és ráöntjük a vörösbort. Sózzuk, fűszerezzük, és lefedve a wokot közepes lángon párolni kezdjük.
- A párolás közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Körülbelül két órai párolás után kezd a hús puhulni. Ekkor beletesszük a felszeletelt gombákat, és tovább pároljuk.
- A ragu levéből egy merőkanálnyit kiveszünk egy kis edénybe, és belekeverjük a joghurtot, egy evőkanál kivételével. Alaposan összekeverjük, homogenizáljuk, és visszaöntjük a raguba. Egyet forralunk rajta.
- Az édesburgonyát felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, leöntjük a főzővizet, és összetörjük pürének az egy evőkanál görög joghurttal.
- A ragut ízlés szerint készre fűszerezzük, és sózzuk. Tálaláskor felszeletelt fehér paprikával díszítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1839
- Feltöltés dátuma: 2016. január 23.
Ajánló
Nagyon különleges, sovány vadhús, és nem is olcsó. Bár a hasonló minőségű szürke marhahússal összehasonlítva az ára már nem is csillagászati magasságokban van. Az egzotikussága miatt mindenképpen legalább egyszer érdemes kipróbálni. Az elkészült étel íze nem sokban különbözik a szarvasraguétól.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Eddig még nem próbálkoztam a kenguruhússal, de most a nagykőrösi Lidl-nél egy őszi kiárusításnál kezembe került, mint kengurusteak. A csomagolása 300-500 gramm között változott. Nosza, meg is vettem mind az öt csomagot. Igazán ez is vadhús, ezért nagyot nem tévedhettem a vásárlásnál. Karácsony előtt három kisebb csomagot kiolvasztottam. Ekkor derült ki, hogy nem egész hús, hanem több (három-négy) kisebb darab. A kisebb darabokat látva féltem, hogy nem igazán fog sikerülni. A véres steak amúgy sem a kedves feleségem kedvence, ezért azonnal elindult az újratervezés. Így végül ragu lett belőle, amiben nem nagyon lehet hibázni. A végeredményt látva (egy falat sem maradt belőle), beigazolódott a döntésem helyessége. A maradék két nagyobb csomag még a fagyasztóban van, de az is hasonlóan fog elkészülni.