r
Nosalty Logó

Gombás kengururagu édesburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Gombás kengururagu édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 2765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 78 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    11593 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8573.3 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2932 mg
  • Nátrium
    4285 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6414 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14898 micro
  • β-karotin
    69556 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3048 micro
Összesen 2765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

ragu

püré

tálalás

Elkészítés

ragu

  1. A fagyasztott húst kiolvasztjuk, és lemossuk.
  2. A sárgarépát és a póréhagymát megmossuk, és vékonyra felkarikázzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. Az édesburgonyát meghámozzuk, és hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
  3. Wokban felforrósítjuk az olívaolajat, és a kenguruhús darabokat körbe pirítjuk benne. A megpirított húsokat kivesszük, és a maradék olajban először a felszeletelt póréhagymát, majd a sárgarépa szeleteket megpároljuk benne. Visszarakjuk a húsdarabokat, és ráöntjük a vörösbort. Sózzuk, fűszerezzük, és lefedve a wokot közepes lángon párolni kezdjük.
  4. A párolás közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Körülbelül két órai párolás után kezd a hús puhulni. Ekkor beletesszük a felszeletelt gombákat, és tovább pároljuk.
  5. A ragu levéből egy merőkanálnyit kiveszünk egy kis edénybe, és belekeverjük a joghurtot, egy evőkanál kivételével. Alaposan összekeverjük, homogenizáljuk, és visszaöntjük a raguba. Egyet forralunk rajta.
  6. Az édesburgonyát felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, leöntjük a főzővizet, és összetörjük pürének az egy evőkanál görög joghurttal.
  7. A ragut ízlés szerint készre fűszerezzük, és sózzuk. Tálaláskor felszeletelt fehér paprikával díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1843
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 23.

Ajánló

Nagyon különleges, sovány vadhús, és nem is olcsó. Bár a hasonló minőségű szürke marhahússal összehasonlítva az ára már nem is csillagászati magasságokban van.  Az egzotikussága miatt mindenképpen legalább egyszer érdemes kipróbálni. Az elkészült étel íze nem sokban különbözik a szarvasraguétól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig még nem próbálkoztam a kenguruhússal, de most a nagykőrösi Lidl-nél egy őszi kiárusításnál kezembe került, mint kengurusteak. A csomagolása 300-500 gramm között  változott. Nosza, meg is vettem mind az öt csomagot. Igazán ez is vadhús, ezért nagyot nem tévedhettem a vásárlásnál. Karácsony előtt három kisebb csomagot kiolvasztottam. Ekkor derült ki, hogy nem egész hús, hanem több (három-négy) kisebb darab. A kisebb darabokat látva féltem, hogy nem igazán fog sikerülni. A véres steak amúgy sem a kedves feleségem kedvence, ezért azonnal elindult az újratervezés. Így végül ragu lett belőle, amiben nem nagyon lehet hibázni. A végeredményt látva (egy falat sem maradt belőle), beigazolódott a döntésem helyessége. A maradék két nagyobb csomag még a fagyasztóban van, de az is hasonlóan fog elkészülni.

Hozzávalók

ragu

püré

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...