r
Nosalty Logó

Gombás-hagymás rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gombás-hagymás rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    573 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1865 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, a hagymakarikákat kb. 5 percig dinszteljük, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A hússzeleteket sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük. Megszórjuk ½ tk curry porral.
  3. Egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk az egyik hússzeletet, elosszuk rá a hagymát, majd befedjük a másik hússzelettel.
  4. A pecsenyezsírt felforrósítjuk, felöntjük 60 ml vízzel. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük.
  5. A maradék vajban a gombaszeleteket kb. 5 percig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és a maradek curry porral ízesítjük. Elosszuk a húsra.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10509
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom húsétel. Én friss bagettel tálaltam, de el tudom képzelni burgonyakrokettel is.

Hozzávalók

A húshoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...