Gombás-hagymás rakott hús
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
150g sertéshús249 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
21 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
A forma kikenéséhez
-
7g vaj50 kcal
Összesen
485
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
300g sertéshús498 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
41 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
970
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
38.9g sertéshús65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
23.3g vöröshagyma8 kcal
-
6.5g sűrített paradicsom5 kcal
-
16.2g gomba3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
9.7g főzőtejszín13 kcal
A forma kikenéséhez
-
1.8g vaj13 kcal
Összesen
126
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 286.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
485
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1584.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 934 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 573 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
970
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1865 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
300 g sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 tk curry por
-
1 ek vaj
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
10 g finomliszt
-
75 g főzőtejszín
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A húshoz
- Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, a hagymakarikákat kb. 5 percig dinszteljük, sóval, borssal ízesítjük.
- A hússzeleteket sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük. Megszórjuk ½ tk curry porral.
- Egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk az egyik hússzeletet, elosszuk rá a hagymát, majd befedjük a másik hússzelettel.
- A pecsenyezsírt felforrósítjuk, felöntjük 60 ml vízzel. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük.
- A maradék vajban a gombaszeleteket kb. 5 percig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és a maradek curry porral ízesítjük. Elosszuk a húsra.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10509
- Feltöltés dátuma: 2012. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom húsétel. Én friss bagettel tálaltam, de el tudom képzelni burgonyakrokettel is.