Gombás-cukkinis lepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
33g gépsonka46 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
67g cukkini11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesütéshez
-
33g mozzarella100 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
823
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesütéshez
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
2466
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
13.3g vöröshagyma5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
7.4g gépsonka10 kcal
-
22.2g gomba5 kcal
-
14.8g cukkini2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
Összesütéshez
-
7.4g mozzarella22 kcal
-
3.7g füstölt sajt12 kcal
-
3.7g trappista sajt13 kcal
Összesen
182
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 1172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 250.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1442 micro
Összesen
823
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 104.6 g
Zsír
-
Összesen 142.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6057.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 987 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1234 mg
-
Nátrium 3516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 750.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 1176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 940 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4325 micro
Összesen
2466
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 kk só
-
1 csipet fehér bors
-
1 csipet fekete bors
-
1 kk kakukkfű
-
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
10 dkg gépsonka
-
30 dkg gomba
-
1 közepes db cukkini
-
3 gerezd fokhagyma
Összesütéshez
Elkészítés
A tésztához
- A vöröshagymát aprókockákra vágjuk,és olívaolajonvagy zsíron lepirítjuk, kb. öt perces lépésenként hozzáadjuka következőket: fűszerek, gépsonka, gomba, cukkini, aprított fokhagyma, majd eleinte fedő nélkül, majd fedővel addig pároljuk, amíg minden megpuhul, és elpárolog a zöldségek által kiadott víz.
- A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 10 perc pihentetés után a piteformába egyengetjük, hogy mindenhol túllógjon a peremen.
- 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
- Az elősütött tésztát megtöltjüka zöldséges feltéttel, majd a háromféle sajttal vastagon beborítjuk,és a sütőben a sajtok megpirulásáig 200 fokon összesütjüka pitét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2980
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hosszú hétvége, maradékok és zöldségek + egy kis kreativitás.