Gombás burgonyafelfújt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A burgonyafelfújthoz
-
200g burgonya116 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Az edény előkészítéséhez
-
10g vaj72 kcal
Összesen
834
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A burgonyafelfújthoz
-
400g burgonya231 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Az edény előkészítéséhez
-
20g vaj143 kcal
Összesen
1666
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A burgonyafelfújthoz
-
33.1g burgonya19 kcal
-
12.4g gomba3 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
9.9g kápia paprika2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
4.1g füstölt szalonna27 kcal
-
12.4g tej7 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g sajt15 kcal
-
1.7g zsemlemorzsa7 kcal
Az edény előkészítéséhez
-
1.7g vaj12 kcal
Összesen
140
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1227.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 323.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1432 micro
-
β-crypt 245 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 910 micro
Összesen
834
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 120.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2455.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 647.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1042 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 388 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 783 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2864 micro
-
β-crypt 491 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1820 micro
Összesen
1666
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A burgonyafelfújthoz
-
4 közepes db burgonya
-
15 dkg gomba
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 közepes db kápia paprika
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 db tojás
-
1 csapott ek finomliszt
-
1.5 dl tej
-
só ízlés szerint
Az edény előkészítéséhez
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A burgonyafelfújthoz
- A burgonyát héjastól megfőzzük.
- A hagymát apróra vágjuk és a füstöltszalonna kockákkal együtt vajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a felszeletelt pirospaprikát és addig pároljuk, míg a gomba leve el nem fő.
- A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra szeleteljük, majd a gombához keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.
- 1-2 percig együtt sütjük, majd megszórjuk liszttel, felöntjük tejjel és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük, majd a tojások felvert habját forgatjuk a masszába.
- Egy kisebb sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a gombás masszát, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a felfújt belseje.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11617
- Feltöltés dátuma: 2010. október 24.
Ajánló
Melegen vagy langyosan köretként, illetve salátával, savanyúsággal önálló ételként fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A gombás burgonyafelfújt is azon egyszerűbb ételek közé tartozik, amely kevés alapanyagból előállíthatóak, ugyanakkor kellően laktatóak. Önálló ételként, salátával, savanyúsággal fogyasztható, de húsok mellé köretként is elkészíthetjük. (Ez az étel valójában a hűtő pakolásnak köszönheti születését, mert a rendezkedés közben találtam egy kevés gombát, sajtot, paprikát, petrezselyemzöldet és hipp hopp el is készült a felfújt:)