r
Nosalty Logó

Gombás burgonyafelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás burgonyafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Összesen 834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Összesen 1666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2455.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2864 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 1666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Elkészítés

A burgonyafelfújthoz

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk és a füstöltszalonna kockákkal együtt vajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a felszeletelt pirospaprikát és addig pároljuk, míg a gomba leve el nem fő.
  3. A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra szeleteljük, majd a gombához keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.
  4. 1-2 percig együtt sütjük, majd megszórjuk liszttel, felöntjük tejjel és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük, majd a tojások felvert habját forgatjuk a masszába.
  5. Egy kisebb sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a gombás masszát, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a felfújt belseje.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11617
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Melegen vagy langyosan köretként, illetve salátával, savanyúsággal önálló ételként fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gombás burgonyafelfújt is azon egyszerűbb ételek közé tartozik, amely kevés alapanyagból előállíthatóak, ugyanakkor kellően laktatóak. Önálló ételként, salátával, savanyúsággal fogyasztható, de húsok mellé köretként is elkészíthetjük. (Ez az étel valójában a hűtő pakolásnak köszönheti születését, mert a rendezkedés közben találtam egy kevés gombát, sajtot, paprikát, petrezselyemzöldet és hipp hopp el is készült a felfújt:)

Hozzávalók

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...