r
Nosalty Logó

Gombás bolognai csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vujutka
Gombás bolognai csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3708 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25888 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6617.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1398 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103550 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 3708 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4256 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk kis kockákra.
  2. A gombákat vastag szeletekre szeljük, majd azokat kisujjnyi vastagságúra hagyjuk. Ha aprók a gombák, akkor elég negyedelni.
  3. A hagymát, fokhagymát is apró kockákra vágjuk, majd olívaolajat hevítünk, és a szokásos módon a hagymát megdinszteljük. Majd a húst rátesszük és pirítjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután tegyük bele a gombákat, pirítsuk még 1-2 percig, majd öntsük rá a paradicsomot és még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel.
  5. Ha túl hangsúlyosnak érezzük a paradicsom ízét, cukrot tegyünk bele. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús, ez maximum 30 perc.
  6. Eközben főzzünk tésztát hozzá.
  7. Majd ha kész, reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3063
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás bolognai csirkeragu
vujutka 15 recept

Néha valami másra vágyom, mint egy sima, darált húsos bolognai. Így született ez a változat. Készíthető sertéshúsból is, csak abban az esetben a gombát később tegyük bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...