r
Nosalty Logó

Gombás-baconös tepsis csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Etuuu
Gombás-baconös tepsis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Összesen 1595 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Összesen 6377 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Összesen 218 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2596.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1595 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.2 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10385.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1972 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    4251 mg
  • Nátrium
    3202 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 6377 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Elkészítés

A hús elősütéséhez

  1. A csirkemellet vastagabb szeletekre felvágjuk.
  2. Fűszeres lisztben (liszt, só, bors, pirospaprika) megforgatjuk.
  3. Forró olajban fehéredésig sütjük.
  4. A bacont ugyanebben az olajban pirosodásig sütjük. De nem szárítjuk!
  5. A gombát 1 hagymával pörköltösen elkészítjük. De erre, mint a pörköltre, nem öntünk vizet!
  6. A sajtot és a fokhagymát lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  7. Majd ezt ilyen sorrendben tepsibe vagy jénai tálba rakjuk: csirkemell, bacon, gomba, tejfölös fokhagymás öntet. De akár több réteg is lehet.
  8. Addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 25787
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógorom találta ki, mikor mentünk hozzájuk látogatóba. Mindenkinek elnyerte tetszését. Mióta megyünk, ez az étel mindig elkészül.:)

Hozzávalók

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...