r
Nosalty Logó

Gombás-baconös-sajtszószos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Németi Olga
Gombás-baconös-sajtszószos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4139.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 3030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut.
  2. Avöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. A gombát és a bacont apróra vágjuk. Elsőként a gombát adjuk a hagymához, kicsit sózzuk, hogy a gomba kiadja a levét,majd amikor kicsit összepárolódtak, mehet a bacon is. Borsozzuk, ha szükséges sózzuk.Pár perc alatt összepároljuk őket.
  3. Közben kikeverjük a lisztet a tejjel és a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt sajtot,valamint a zúzott fokhagymát, és ezzel a keverékkel öntjük fel a ragut.
  4. Összeforraljuk, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet tesszük hozzá.
  5. A raguba belekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát, és kb. 10 perc állás után tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24772
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-baconös-sajtszószos spagetti
Németi Olga 105 recept

Meleg volt, késésben is voltam a főzéssel. Ezt sikerült gyorsan összhozni ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...