r
Nosalty Logó

Gombaragu bodaggal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
janettaylor
Gombaragu bodaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombaragu

Bodag

Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombaragu

Bodag

Összesen 2659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombaragu

Bodag

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3429 micro
Összesen 2659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Gombaragu

Bodag

Elkészítés

Gombaragu

  1. A megtisztított póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd rusztikusra szeljük a jól ledörzsizett gombákat is. Felmelegítjük az olajat (mivel én fokhagyma- és feketebors- olajat használtam, így azokat is itt adtam hozzá), és üvegesre pirítjuk a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint fűszerezzük (nálam az feketebors-olaj és a fokhagymaolaj használata lévén itt csak a só adódott hozzá).
  3. Beletesszük a frissen aprított petrezselymet, és itt már ügyelünk a gombára, lassú tűzzel dolgozunk (nehogy levet eresszen).
  4. A legvégén adjuk hozzá a citromlevünket, és finoman elkeverjük.

Bodag

  1. 1,5 evőkanálnyi zsír kivételével összegyúrjuk az alapanyagokat, a vizet hagyjuk a végére, és azt csak fokozatosan adagoljuk hozzá. Pont mindig annyit, amennyit felvesz. Széthúzogatjuk, és beletesszük az 1 evőkanálnyi zsírunkat is. Újra és újra gyúrjuk. Lisztezett deszkán dolgozunk, és ha már jó a tésztánk, akkor négy felé szedjük. Akár egy pizzatésztát, kinyújtogatjuk, és bevagdossuk a tetejüket.
  2. Egy kizsírozott (fél evőkanálnyi zsír) és lisztezett tepsibe lazán elhelyezzük a cipókat, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
  3. A kenyérkéket bebugyoláljuk egy konyharuhába, és langyosan tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1223
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

A Magyar Ízek Utcája vásáron ettem életemben először cigánykenyeret, ott cigánykáposztával kínálták, én most egy ízletes reggeli menüre csábítanálak titeket. Íme!

Hozzávalók

Gombaragu

Bodag

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...