r
Nosalty Logó

Gombapörkölt gombás nokedlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pezo
Gombapörkölt gombás nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Összesen 3170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3210.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    3017 micro
  • β-crypt
    660 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A gombát megpucoljuk, folyóvíz alatt szűrőtálban átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az olajon sóval megdinszteljük.
  3. Félrehúzzuk az edényt, és mikor már nem serceg, beletesszük a pirospaprikákat, borsot, paprikát, paradicsomot. Átkeverjük, majd a lecsepegtetett gombát is hozzátéve visszatesszük a tűzhelyre.
  4. Eleinte gyakran kevergetjük, és hozzátesszük a többi fűszert is, a babérlevél és mustár kivételével.
  5. Ha már a gomba levet engedett, kisebb hőfokon hagyjuk főni, néha megkeverjük.
  6. Kb. 20-25 percnyi főzés után beletesszük a babérlevelet és a mustárt. A tejfölt egy ek liszttel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az elkészült gombához. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vízzel higíthatjuk.
  7. A nokedli alapanyagait összekeverjük, és bő, sósvízben kifőzzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13544
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

A gomba - főleg az erdei - nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, értékes táplálék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretünk gombázni, és sokféle gombás ételt készítek. A nokedlibe a gomba egy idegen ötlet. Tavaly nagyon sok sötét trombitagomba volt, és bár nagyon jó ízű, pörköltként inkább a sült vérre emlékeztet, mint gombapörire. Ezért úgy gondoltam, ha már ennyit szedtem, megszárítom, majd valamire jó lesz. Egy alkalommal hallottam, amint a gombaporral készült nokedlit emlegették. Szárított gombából a prézlidaráló segítségével el is készült a gombapor, abból pedig a mennyei ízű étel.

Hozzávalók

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...