Gombaleves 6. - zöldséges
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
Összesen
228
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
Összesen
1358
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
20.7g csiperkegomba4 kcal
-
11g sárgarépa4 kcal
-
6.2g fehérrépa4 kcal
-
8.3g karalábé2 kcal
-
13.8g burgonya8 kcal
-
6.9g tv-paprika1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
6.9g füstölt sajt23 kcal
Összesen
94
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 165.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 828 micro
-
β-karotin 2386 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
228
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1635.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 994.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1643 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 787 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 4968 micro
-
β-karotin 14315 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3177 micro
Összesen
1358
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 342 micro
-
β-karotin 987 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
0.5 közepes db karalábé
-
2 közepes db burgonya
-
1 db tv-paprika
-
rozmaring ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 csipet csípős paprikakrém
-
2 dl tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A hozzávalókat megtisztítjuk.
- A gombát 4-6 fele (nagyságtól függően), a zöldségeket karikázzuk/kockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
- A hagymát forró olajon üvegesre sütjük. Hozzáöntjük a felszeletelt gombafejeket, sózzuk, ha szükséges egy leheletnyi vizet öntünk alá (a gomba, a só hatására sok vizet fog engedni).
- Amikor úgy látjuk, hogy a gomba már kiengedte a levét, öntsük bele a zöldségeket, szórjuk meg borssal, rozmaringgal és egy kicsit kavargassuk az ízeket (kb. 5 perc).
- Szórjuk meg pirospaprikával és öntsük fel vízzel. Ízlés szerint Erős Pistával és ételízesítővel még ízesíthetünk rajta (ételízesítővel vigyázzunk, mert az elején már megsóztuk a gombákat).
- Tegyük bele a tv paprikát és hagyjuk felforrni a levest. Addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, majd ha már ez megvan, szórjuk meg petrezselyemzölddel.
- Elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölt 2 kanál liszttel elkeverünk, a forró levesből öntünk hozzá (hőkiegyenlítés miatt), jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd kevergetés közben a leveshez öntjük és vele felforraljuk.
- Tányérba szedjük, és füstölt sajttal megszórjuk.
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23863
- Feltöltés dátuma: 2010. december 08.
Ajánló
Ízlés szerint változtathatunk a zöldség és gomba mennyiségén. Ha valaki szereti, tésztát, nokedlit is főzhet a levesbe, hogy még sűrűbb és laktatóbb legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gombaleves fűszeresen, sok-sok zöldséggel :)