r
Nosalty Logó

Gombaleves 6. - zöldséges

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombaleves 6. - zöldséges
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    2386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1643 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    14315 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3177 micro
Összesen 1358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk.
  2. A gombát 4-6 fele (nagyságtól függően), a zöldségeket karikázzuk/kockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
  3. A hagymát forró olajon üvegesre sütjük. Hozzáöntjük a felszeletelt gombafejeket, sózzuk, ha szükséges egy leheletnyi vizet öntünk alá (a gomba, a só hatására sok vizet fog engedni).
  4. Amikor úgy látjuk, hogy a gomba már kiengedte a levét, öntsük bele a zöldségeket, szórjuk meg borssal, rozmaringgal és egy kicsit kavargassuk az ízeket (kb. 5 perc).
  5. Szórjuk meg pirospaprikával és öntsük fel vízzel. Ízlés szerint Erős Pistával és ételízesítővel még ízesíthetünk rajta (ételízesítővel vigyázzunk, mert az elején már megsóztuk a gombákat).
  6. Tegyük bele a tv paprikát és hagyjuk felforrni a levest. Addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, majd ha már ez megvan, szórjuk meg petrezselyemzölddel.
  7. Elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölt 2 kanál liszttel elkeverünk, a forró levesből öntünk hozzá (hőkiegyenlítés miatt), jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd kevergetés közben a leveshez öntjük és vele felforraljuk.
  8. Tányérba szedjük, és füstölt sajttal megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23873
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 08.

Ajánló

Ízlés szerint változtathatunk a zöldség és gomba mennyiségén. Ha valaki szereti, tésztát, nokedlit is főzhet a levesbe, hogy még sűrűbb és laktatóbb legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Gombaleves fűszeresen, sok-sok zöldséggel :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...