r
Nosalty Logó

Gödöllői töltött jércecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gödöllői töltött jércecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3799 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1429 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1166 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 951 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    247.3 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    3660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5934 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1184 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5717 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2581 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4662 micro
  • Lut-zea
    4041 micro
Összesen 3799 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, és a bőrét fellazítjuk, besózzuk.
  2. A füstölt tarját felkockázzuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, és 5 mm-es kockákra vágjuk.
  4. A csirkemájat megmossuk, és szintén apró kockákra vágjuk.
  5. A füstölt tarját kevés vajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét.
  6. Hozzátesszük a gombát és a csirkemájat. Lassan megpirítjuk.
  7. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és meghintjük a vágott petrezselyemzöld felével. A ragut félretesszük, hűlni hagyjuk.
  8. A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  9. Beletesszük a tojásokat és a petrezselyemzöld másik felét.
  10. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd hozzáadjuk a kihűlt ragut, és jól összekeverjük.
  11. A csikecombok bőre alá töltjük a tölteléket.
  12. A sütőedényt kikenjük zsíradékkal, és meghintjük kevés zsemlemorzsával.
  13. Lerakjuk a töltött csirkecombokat. Hideg zsírral megkenjük a bőrüket.
  14. Megszórjuk majorannával, és ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13847
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Készíthetjük egész csirkével, vagy feldarabolhatjuk. Mi a combokat szeretjük ezért általában abból készítem. Ha egészben töltjük a csirkét, a hasüregét jól dörzsöljük be sóval és majorannával. Ne töltsük túl feszesre a csirke bőre alá a tölteléket, mert sütés közben kirepedhet. Sütés közben többször locsoljuk meg, hogy ne száradjon ki nagyon. Ha marad töltelék, rakjuk a hús mellé, és süssük meg a csirkével együtt. Köretnek párolt rizs illik hozzá, vajon párolt gyümölcsökkel körítve. A gyümölcsöket - ami  lehet alma, szilva, ananász -, megmossuk, és szeleteljük. Majd vajat olvasztunk, és megpároljuk rajta őket. Forrón azonnal tálaljuk. Kiváló ünnepi ebéd. Mellé soproni kékfrankost ajánlunk a terített asztalra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a töltött csirkét, különösen ezt a gödöllői változatot, mert nagyon kellemes ízű a tölteléke.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...