Gödöllői töltött jércecomb
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
41g zsemle111 kcal
-
45 kcal
-
38g csirkemáj45 kcal
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
100g füstölt-főtt tarja180 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
71g csirkecomb79 kcal
-
5.7g zsemle16 kcal
-
3.5g füstölt-főtt tarja6 kcal
-
5.3g csirkemáj6 kcal
-
5.3g csiperkegomba1 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.5g disznózsír5 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 492 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1908.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 285.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 1429 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1166 micro
-
Lut-zea 1010 micro
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 247.3 g
Zsír
-
Összesen 262.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7635 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 372 mg
-
Kálcium 566 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 2627 mg
-
Nátrium 3660 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1143.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5934 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 773 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1184 micro
-
Kolin: 1096 mg
-
Retinol - A vitamin: 5717 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 2581 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 4662 micro
-
Lut-zea 4041 micro
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 165 micro
-
Lut-zea 143 micro
Hozzávalók
-
8 db csirkecomb
-
10 dkg füstölt-főtt tarja
-
15 dkg csirkemáj
-
15 dkg csiperkegomba
-
2 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A csirkecombokat megtisztítjuk, és a bőrét fellazítjuk, besózzuk.
- A füstölt tarját felkockázzuk.
- A gombát megtisztítjuk, és 5 mm-es kockákra vágjuk.
- A csirkemájat megmossuk, és szintén apró kockákra vágjuk.
- A füstölt tarját kevés vajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét.
- Hozzátesszük a gombát és a csirkemájat. Lassan megpirítjuk.
- Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és meghintjük a vágott petrezselyemzöld felével. A ragut félretesszük, hűlni hagyjuk.
- A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
- Beletesszük a tojásokat és a petrezselyemzöld másik felét.
- Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd hozzáadjuk a kihűlt ragut, és jól összekeverjük.
- A csikecombok bőre alá töltjük a tölteléket.
- A sütőedényt kikenjük zsíradékkal, és meghintjük kevés zsemlemorzsával.
- Lerakjuk a töltött csirkecombokat. Hideg zsírral megkenjük a bőrüket.
- Megszórjuk majorannával, és ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13847
- Feltöltés dátuma: 2010. október 24.
Ajánló
Készíthetjük egész csirkével, vagy feldarabolhatjuk. Mi a combokat szeretjük ezért általában abból készítem. Ha egészben töltjük a csirkét, a hasüregét jól dörzsöljük be sóval és majorannával. Ne töltsük túl feszesre a csirke bőre alá a tölteléket, mert sütés közben kirepedhet. Sütés közben többször locsoljuk meg, hogy ne száradjon ki nagyon. Ha marad töltelék, rakjuk a hús mellé, és süssük meg a csirkével együtt. Köretnek párolt rizs illik hozzá, vajon párolt gyümölcsökkel körítve. A gyümölcsöket - ami lehet alma, szilva, ananász -, megmossuk, és szeleteljük. Majd vajat olvasztunk, és megpároljuk rajta őket. Forrón azonnal tálaljuk. Kiváló ünnepi ebéd. Mellé soproni kékfrankost ajánlunk a terített asztalra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Imádjuk a töltött csirkét, különösen ezt a gödöllői változatot, mert nagyon kellemes ízű a tölteléke.