r
Nosalty Logó

Gluténmentes túrós pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Gluténmentes túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10390.3 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    5418 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 2735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba kimérjük a túrót, a puha vajat, a fűszereket, az egyik tojást és a mascarponét, majd az egészet egyneműre dolgozzuk. Ehhez érdemes kézi robotgépet, vagy ennek hiányában egy klasszik krumplinyomót használni.
  2. Amikor készen van a túrós alap, hozzákeverjük a gluténmentes lisztkeveréket. Mi most kukoricakeményítő és rizsliszt alapú mixet használtunk, de a recept rizsliszttel is működik. A liszt súlya irányadó jellegű, nagyban függ a tojás méretétől és a túró vizességétől: akkor jó a tészta állaga, amikor már nem ragad oda a tál oldalához, és az ujjaink közt tapadásmentesen golyócskát tudunk gyúrni belőle.
  3. A kész tésztát folpackba csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy a vajnak legyen ideje megdermedni.
  4. A hűtés után a tésztát ketté vágjuk, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 1,5-2cm vékonyra.
  5. A tésztalap tetejét éles késsel beirdaljuk, majd pogácsaformával kiszaggatjuk. A megformázott korongokat ezután tegyük át sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. A kiszaggatott pogácsák tetejét kenjük le felvert (és opcionálisan kevés tejszínnel kikevert) tojással, majd reszeljünk rá parmezánt is.
  7. 190 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A megsült pogácsákat hagyjuk pár percet hűlni, majd neki is eshetünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 2231
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 11.

Ajánló

Fontos, hogy a pogácsát jól záródó dobozban tároljuk, hiszen a gluténmentes liszt miatt gyorsabban szárad, mint a hagyományos pogácsák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes túrós pogácsa
Rosanics Petra 351 recept

Gluténmentesen étkezni nem csak pluszköltségekkel járhat, de sokkal nehezebb hozzájutni kedvenc falatjainkhoz. Épp ezért most egy szaftos, túrós pogácsát készítettünk el gluténmentesen, amivel akár egy kezdő is könnyen megbirkózik, olyan pofonegyszerű. A pogácsa puhaságát a jó adag túró és a vaj garantálja, és ne felejtsük ki belőle a sütőport sem, hiszen ez segít a pogiknak megpuffadni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...