r
Nosalty Logó

Gluténmentes sajttorta linzertésztával és gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gluténmentes Séf
Gluténmentes sajttorta linzertésztával és gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzertészta

krém

Összesen 518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzertészta

krém

Összesen 6213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzertészta

krém

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    397.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 6213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

linzertészta

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. 2 literes tálban a linzer anyagait összegyúrjuk tésztává, hűtőbe tesszük, és 20 percig pihentetjük.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Lehetőleg mindenhol egyforma vastagságúra.
  4. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és kihűtjük a tésztát.
  5. Elkészítjük a krémet: A tojásokat tejjel, cukorral, vaníliával, zselatinnal 3 literes lábasban takarék lángon, gép segítségével habosra keverjük (86'C-ra melegítjük).
  6. Majd szobahőmérsékletűre hűtve beleforgatjuk a többi összetevővel (kivéve eper) kikevert mascarponét.
  7. A krémet a kihűlt tésztára öntjük, amit előzőleg félbevágott eperrel körberaktunk.
  8. A hűtőben megdermesztjük, majd ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9189
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes sajttorta linzertésztával és gyümölcsökkel
Gluténmentes Séf 26 recept

A torta a húgom szülinapjára készült júniusban. Aszalt vagy mirelit gyümölcsökkel az év bármelyik szakában elkészíthető. Gyümölcsök nélkül is nagyon finom a krém, amit tejszínhabbal vagy diófélékkel is készíthetünk, díszíthetünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...