r
Nosalty Logó

Gluténmentes Parkin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes Parkin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyömbért, sót, szódabikarbónát, koriandert, szegfűszeget, fahéjat, szerecsendiót, borsot és barna cukrot összekeverjük egy nagy tálban.
  2. A mézet, melaszt és vajat alacsony lángon összeolvasztjuk.
  3. A fűszeres barna cukorhoz keverjük a zablisztet és zabpelyhet, rizslisztet és tápiókalisztet.
  4. Az olvasztott mézet, melaszt és vajat, xantana-t is belekeverjük. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  5. Végül belekeverjük a növényi tejet is. Kevert tészta sűrűségű, kissé nyúlós, ragadós tésztát kapunk majd.
  6. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  7. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, hogy az oldalára is jusson.
  8. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és fél óra alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk.
  9. Dobozban tárolva egy hétig is eláll, és nem szárad meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1494
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 05.

Ajánló

Búzaliszttel is elkészíthető. A rizs és tápiókalisztet és a xanthangumit 225 g liszttel helyettesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parkin Pig-ként is ismerik. Angliából, Yorkshire megyéből származik. Általában November 5-én fogyasztják, ami Bonfire night. Máglyát gyújtanak, és tűzijátékkal ünnepelnek. A hideg időben ez a fűszeres süti belülről melegíti fel a fogyasztóját. Általában nem száraz sütemény, de Hull környékén keksz-szerűen készítik. Angliában Is csak Yorkshire és Lancashire megyékben ismerik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...