r
Nosalty Logó

Gluténmentes krémtúrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
odorvera
Gluténmentes krémtúrótorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

437
Kalória
13.4g
Fehérje
49.7g
Szénhidrátok
20g
Zsír
54.4g
Víz
127g
Koleszterin
2.8g
Rost
25.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5414.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    435.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 3486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a száraz alapanyagokkal és a citromlével kikeverjük. Ha túl sűrű lenne, akkor pici vizet lehet hozzáadni a masszához.
  2. Fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A kemény fehérje felét jól elvegyítjük a masszával. Majd a másik felét is hozzákeverjük, de ezt már nagyon finom mozdulatokkal.
  4. 180 C-on, közepes tortaformában (én szilikonosat használtam, ennek hiányában papírral bélelt formában vagy kivajazott, kilisztezett formában) tűpróbáig sütjük.
  5. Ha langyosra hűlt, akkor óvatosan félbevágjuk, tovább hűtjük. Ha nagyon egyenetlen a teteje, azt is érdemes egy éles késsel kiegyenesíteni, hogy szebb legyen.

Krém

  1. 6 dl tejből, 2 pudingporból, 9 ek nádcukorból krémet főzünk, gyakori kevergetés mellett langyosra kihűtjük.
  2. Belekeverjük a túrót, a citromlevet, a citromhéjat és a vajat.

Díszítés

  1. Ha minden alapanyag kihűlt, akkor a félbevágott piskótát megtöltjük fél adag krémmel, majd a tetejét is megkenjük vele.
  2. Kemény tejszínhabot verünk, amivel bevonjuk az egész tortát. Vizes késsel elsimítjuk, amennyire lehet.
  3. Csokit reszelünk rá, majd egy megtekert narancskarikával csinosítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Testvérkém szülinapjára készítettem, de szívesen megenném reggelire... mondjuk hétfőn. (Bármelyik hétfőn! :) )

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!