r
Nosalty Logó

Glutén- és tejmentes feketeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Glutén- és tejmentes feketeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Összesen 4183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4925.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.1 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 4183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük/habosítjuka cukorral.
  3. Ezután beleforgatjuk a lisztes-sütőporos keveréket; majd a kakaóportis.
  4. Végül a tojásfehérjekeményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan.
  5. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük 200°C-on (tűpróbával nézzük meg).
  6. Ha kihűlt a piskóta, 3 fele vágjuk.
  7. A meggykrémhez felfőzzük a pudingot a cukorral és a meggylével, a végén belekeverjüka meggybefőttet.
  8. Amíg hűl a meggykrém, addig a növényi tejszínta zselatinfixszel felverjük.
  9. A két krémet körkörösen vagy csíkozva beletöltjük a piskótalapok közé.
  10. A tortaoldalát és tetejét körben bekenjük a felvert tejszínhabbal; habrózsákat nyomunk a tetejére, valamint csokireszelékkel beszórjuk a tetejét és az oldalát. A habrózsákat díszíthetjük meggyel is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 53980
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Tipp: a piskótát megsüthetjük 3 részletben is (3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 1 ek kakaó), így biztosan átsül a tészta, valamint az elvágásnál sincsen gond, hogy egyenlő részekre tudjuk elosztani.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám egyik kedvenc tortája, valamint a család is szereti; így születésnapokkor gyakran kerül az ünnepi asztalra.

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...