Gianni-féle egészben sült branzino
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
branzino paradicsommal
-
113g sügér65 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
párolt spenót
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g bébispenót4 kcal
-
0g só0 kcal
kevert saláta
-
85g citrom13 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g salátalevél8 kcal
-
13g fekete olajbogyó15 kcal
-
13g zöld olajbogyó15 kcal
-
32 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
8g bazsalikom2 kcal
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
branzino paradicsommal
-
450g sügér262 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
párolt spenót
-
16g olívaolaj141 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
40g bébispenót15 kcal
-
0g só0 kcal
kevert saláta
-
340g citrom52 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g salátalevél33 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
50g zöld olajbogyó58 kcal
-
129 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
Összesen
1624
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
branzino paradicsommal
-
20.1g sügér12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.2g rozmaring2 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.1g paradicsom2 kcal
-
4.5g fehérbor4 kcal
párolt spenót
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.8g bébispenót1 kcal
-
0g só0 kcal
kevert saláta
-
15.2g citrom2 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.1g salátalevél1 kcal
-
2.2g fekete olajbogyó3 kcal
-
2.2g zöld olajbogyó3 kcal
-
2.2g szárított paradicsom6 kcal
-
22.3g paradicsom4 kcal
-
1.3g bazsalikom0 kcal
Összesen
74
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 397.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 190 micro
-
β-karotin 2682 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 10562 micro
-
Lut-zea 2180 micro
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3338.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 606 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 1064 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1588.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1106 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 610 micro
-
K vitamin: 591 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 759 micro
-
β-karotin 10726 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 42249 micro
-
Lut-zea 8720 micro
Összesen
1624
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1883 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
74
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
branzino paradicsommal
-
só ízlés szerint
-
5 gerezd fokhagyma
-
4 szál rozmaring
-
2 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
25 dkg paradicsom
-
1 dl fehérbor
párolt spenót
-
2 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db chili
-
40 g bébispenót
-
só ízlés szerint
kevert saláta
-
2 db citrom
-
50 ml olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
5 dkg fekete olajbogyó
-
5 dkg zöld olajbogyó
-
5 dkg szárított paradicsom
-
5 db paradicsom
-
0.5 csokor bazsalikom
Elkészítés
branzino paradicsommal
- A tisztított, egész hal hasüregét alaposan megsózzuk, majd belehelyezünk némi darabolt fokhagymát és pár ág rozmaringot.
- A hal mellé félbevágott koktélparadicsomokat és karikázott fokhagymát teszünk, majd a halat és a paradicsomot is meglocsoljuk olívaolajjal, és a halra öntünk kevés fehérbort is.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a halat. Érdemes hőlégkeveréses funkción sütni, így gyorsabban és egyenletesebben átsül. Amíg a hal sül, elkészítjük a köreteket.
- Onnan lehet tudni, hogy a hal alaposan átsült-e, hogy kihúzzuk a hasüreg farok felőli végén található, nagy szálkát. Ha nem akar kijönni, még nyers a hús, ha könnyen és tisztán elválik, akkor kész a hal, ha pedig kijön, de még van rátapadt hús, akkor még kell neki 5 perc.
- A kész halat ezután picit hagyjuk hűlni, majd jöhet a filézés. Ehhez először az egyik oldalon lehúzzuk a bőrét, kettévágjuk a húst a gerinc mentén majd két villa (vagy kanál) segítségével leválasztjuk a húst a szálkákról. Ezt megismételjük a másik oldalon is, így összesen négy szép szelet filénk lesz.
- A halfilét a velesült paradicsommal, a párolt spenóttal és a friss kevert salátával tálaljuk.
párolt spenót
- Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a chilit.
- Rádobjuk a spenótot, és hagyjuk hogy picit összeessen. Sózzuk és borsozzuk, majd tálalásig melegen tartjuk.
kevert saláta
- A citromok levét és olívaolajat némi sóval együtt összerázzuk egy üvegcsében, ezzel kész is a salátaöntetünk, a citronette.
- A többféle salátát (endívia, római, jég) feldaraboljuk, majd egy nagyobb tálban összeforgatjuk a bazsalikomlevelekkel, az aprított olajbogyókkal, valamint a friss és aszalt paradicsommal.
- A kész salátát tálalás előtt leöntjük a citronette-tel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 725
- Feltöltés dátuma: 2023. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Gianni igazán megbízható mester, ha a mediterrán konyháról és a halételekről van szó, így mindenképpen érdemes kipróbálni ennek az egészben sült branzinónak a receptjét! A hal mellé került pár szem paradicsom is, zöldköret gyanánt pedig készült egy hideg, spenótos és egy meleg kevertsaláta is. Egyszerű, nagyszerű és ráadásul egészséges, hát kell-e ennél több?