r
Nosalty Logó

Gianni-féle egészben sült branzino

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Gianni-féle egészben sült branzino
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Összesen 1624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    2682 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    10562 micro
  • Lut-zea
    2180 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1588.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    591 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    759 micro
  • β-karotin
    10726 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    42249 micro
  • Lut-zea
    8720 micro
Összesen 1624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1883 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 74 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Elkészítés

branzino paradicsommal

  1. A tisztított, egész hal hasüregét alaposan megsózzuk, majd belehelyezünk némi darabolt fokhagymát és pár ág rozmaringot.
  2. A hal mellé félbevágott koktélparadicsomokat és karikázott fokhagymát teszünk, majd a halat és a paradicsomot is meglocsoljuk olívaolajjal, és a halra öntünk kevés fehérbort is.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a halat. Érdemes hőlégkeveréses funkción sütni, így gyorsabban és egyenletesebben átsül. Amíg a hal sül, elkészítjük a köreteket.
  4. Onnan lehet tudni, hogy a hal alaposan átsült-e, hogy kihúzzuk a hasüreg farok felőli végén található, nagy szálkát. Ha nem akar kijönni, még nyers a hús, ha könnyen és tisztán elválik, akkor kész a hal, ha pedig kijön, de még van rátapadt hús, akkor még kell neki 5 perc.
  5. A kész halat ezután picit hagyjuk hűlni, majd jöhet a filézés. Ehhez először az egyik oldalon lehúzzuk a bőrét, kettévágjuk a húst a gerinc mentén majd két villa (vagy kanál) segítségével leválasztjuk a húst a szálkákról. Ezt megismételjük a másik oldalon is, így összesen négy szép szelet filénk lesz.
  6. A halfilét a velesült paradicsommal, a párolt spenóttal és a friss kevert salátával tálaljuk.

párolt spenót

  1. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a chilit.
  2. Rádobjuk a spenótot, és hagyjuk hogy picit összeessen. Sózzuk és borsozzuk, majd tálalásig melegen tartjuk.

kevert saláta

  1. A citromok levét és olívaolajat némi sóval együtt összerázzuk egy üvegcsében, ezzel kész is a salátaöntetünk, a citronette.
  2. A többféle salátát (endívia, római, jég) feldaraboljuk, majd egy nagyobb tálban összeforgatjuk a bazsalikomlevelekkel, az aprított olajbogyókkal, valamint a friss és aszalt paradicsommal.
  3. A kész salátát tálalás előtt leöntjük a citronette-tel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 725
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gianni igazán megbízható mester, ha a mediterrán konyháról és a halételekről van szó, így mindenképpen érdemes kipróbálni ennek az egészben sült branzinónak a receptjét! A hal mellé került pár szem paradicsom is, zöldköret gyanánt pedig készült egy hideg, spenótos és egy meleg kevertsaláta is. Egyszerű, nagyszerű és ráadásul egészséges, hát kell-e ennél több?

Hozzávalók

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...