r
Nosalty Logó

Gesztenyés mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    462.2 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4302.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1002.7 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 8644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. A tészta hozzávalóit a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna kivételével gőz fölött összeolvasztjuk.Majd a száraz összetevőket is beletesszük,összegyúrjuk.
  2. Három felé vesszük, majd egy 24x37cm-es tepsi hátán, 200 fokon egyenként kisütjük a lapokat, majd kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.
  4. A margarint kihabosítjuk, a kihűlt pudingot kanalanként elvegyítjük vele, belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot. Jól kikeverjük.
  5. A 1/2 dl vízbe beáztatjuk a zselatint, kis lángon áttetszővé feloldjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük. A langyos zselatinhoz 3-4 kanál tejszínhabot adunk, elkeverjük és így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
  6. Végül a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Kiadós mennyiségű krémet kapunk.
  7. Az egyik kihűlt lapot a tepsibe tesszük, rásimítjuk a krém felét, rá a következő lap, krém, majd ismét lap. Ezután pár órára hűtőbe tesszük.
  8. A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon és gyorsan elsimítjuk a tésztán. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe és másnap tetszőlegesen felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x37
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 656
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 62736
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Ajánló

Kiváló vendégváró sütemény no és azzal is számoljon mindenki aki elkészíti, hogy elég nagy mennyiség kerekedik belőle. Jó étvágyat hozzá! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Nassolónál találtam még pár hónappal ezelőtt. Már akkor megtetszett, és nemrég karácsony alkalmából megsütöttem a nagyobb értelemben vett családnak. Pillanatok alatt elfogyott a tálcáról, ezért is gondoltam, hogy megosztom ezt a receptet a Nosalty közönségével. Gesztenyerajongóknak kiváltképp ajánlom. 

Hozzávalók

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...