Gesztenyés mézes krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A mézes laphoz
-
13g porcukor48 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
4g méz13 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
2g tej1 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
4g rum10 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
0g zselatin1 kcal
A csokimázhoz
Összesen
721
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A mézes laphoz
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g méz152 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
20g tej11 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
50g rum116 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A csokimázhoz
Összesen
8644
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A mézes laphoz
-
5.4g porcukor21 kcal
-
0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.8g méz6 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.7g tej0 kcal
A krémhez
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
10.9g tej6 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
7.2g margarin52 kcal
-
18.1g gesztenyemassza32 kcal
-
1.8g rum4 kcal
-
18.1g habtejszín53 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
A csokimázhoz
Összesen
313
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
721
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 462.2 g
-
Telített zsírsav 210 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4302.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1183 mg
-
Nátrium 1760 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1002.7 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 565.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 4067 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1757 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
8644
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A mézes laphoz
-
15 dkg porcukor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg vaj
-
2 ek méz
-
2 db tojás
-
40 dkg finomliszt
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
15 dkg cukor
-
50 dkg gesztenyemassza
-
50 ml rum
-
5 dl habtejszín
A csokimázhoz
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
A mézes laphoz
- A tészta hozzávalóit a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna kivételével gőz fölött összeolvasztjuk.Majd a száraz összetevőket is beletesszük,összegyúrjuk.
- Három felé vesszük, majd egy 24x37cm-es tepsi hátán, 200 fokon egyenként kisütjük a lapokat, majd kihűtjük.
- A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.
- A margarint kihabosítjuk, a kihűlt pudingot kanalanként elvegyítjük vele, belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot. Jól kikeverjük.
- A 1/2 dl vízbe beáztatjuk a zselatint, kis lángon áttetszővé feloldjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük. A langyos zselatinhoz 3-4 kanál tejszínhabot adunk, elkeverjük és így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
- Végül a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Kiadós mennyiségű krémet kapunk.
- Az egyik kihűlt lapot a tepsibe tesszük, rásimítjuk a krém felét, rá a következő lap, krém, majd ismét lap. Ezután pár órára hűtőbe tesszük.
- A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon és gyorsan elsimítjuk a tésztán. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe és másnap tetszőlegesen felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x37
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 656
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 62773
- Feltöltés dátuma: 2011. január 17.
Ajánló
Kiváló vendégváró sütemény no és azzal is számoljon mindenki aki elkészíti, hogy elég nagy mennyiség kerekedik belőle. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a receptet Nassolónál találtam még pár hónappal ezelőtt. Már akkor megtetszett, és nemrég karácsony alkalmából megsütöttem a nagyobb értelemben vett családnak. Pillanatok alatt elfogyott a tálcáról, ezért is gondoltam, hogy megosztom ezt a receptet a Nosalty közönségével. Gesztenyerajongóknak kiváltképp ajánlom.