Gesztenyés-meggyes torta Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortához
-
73g tojás92 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
15 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
13g zsemlemorzsa53 kcal
A torta töltéséhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére
-
0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
17g víz0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
42g babapiskóta157 kcal
Összesen
1148
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortához
-
440g tojás554 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
91 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
80g zsemlemorzsa316 kcal
A torta töltéséhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
175g meggybefőtt126 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére
-
0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g babapiskóta940 kcal
Összesen
6882
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortához
-
15.6g tojás20 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
2.8g zsemlemorzsa11 kcal
A torta töltéséhez
-
8.9g gesztenyemassza16 kcal
-
1.6g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
14.2g tej8 kcal
-
3.6g vaj25 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
6.2g meggybefőtt4 kcal
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére
-
0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
8.9g babapiskóta33 kcal
Összesen
242
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 56.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 125.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
1148
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.6 g
Zsír
-
Összesen 341.3 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5110.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1593 mg
-
Nátrium 1717 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 841.7 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 752.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3041 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 1272 mg
-
Retinol - A vitamin: 2996 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 537 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1972 micro
Összesen
6882
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
8 db tojás
-
25 dkg cukor
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg finomliszt
-
8 dkg zsemlemorzsa
A torta töltéséhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
4 dl tej
-
10 dkg vaj
-
3 ek porcukor
-
5 dl habtejszín
A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 púpozott ek cukor
-
1 dl víz
-
5 dkg vaj
-
25 dkg babapiskóta
Elkészítés
A tortához
- A tojássárgáját, a cukrot, a kakaóportkézi habverővel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját. (Kézi habverővel segíthetünk a keverésben. A hab nekem is kicsit összeesik, de azért habos maradt.)
- A tortaformát ecsettel vékonyan kizsírozzuk, belisztezzük (ha teflon formánk van, akkornem kell), beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.
- A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
- A tejszínízű pudingport 4 evőkanál cukorral, a tejjel megfőzzük, langyosra hűtjük, belekeverjük a vajat, a gesztenyepürét, porcukrot.
- Az alsó lapot félbevágott meggyel megszórjuk, és rákenjük a gesztenyekrémet, lefedjük a 2. tortalappal.
- A tejszínhabot fixálóval ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük, felét rákenjük a lapra, megszórjuk a felezett meggyel, ésbefedjük a 3. lappal. Enyhén nyomkodjukmeg,ha oldalt picit kijön a krém, kenjük el az oldalán.
- A lap tetejét nagyon vékonyan megkenjük tejszínhabbal,az oldalátvastagabban, hogy később a babapiskóta beleragadjon.
- A babapiskóta díszítéséhez a cukrot, kakaót 4-5 evőkanál vízzel elkeverjük, és folyékonyra összemelegítjuk, úgy hogy a cukor elolvadjon. Folyékony"krémet" kell kapjunk, ha kell, kanalanként tegyünk még vizet hozzá. Beletesszük a vajat, és elkeverjük.
- Ecsettel megkenjük a babapiskótákat a csokis mázzal, és atorta oldalához ragasztjuk. Főzőcérnával körbekötjük, hogy fixen az oldalához ragadjon. Amaradék csokis "krémet" az ecset segítségével a torta tetejére folyatjuk.1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Maradék habbal díszítjük a piskóták tövét, és felezett meggyet teszünk rá.
- A babapiskóta másnapra megpuhult, a helyén maradt, csak a dizájn kedvéért kötöttemát szalaggal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11351
- Feltöltés dátuma: 2012. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Szeretjük a gesztenyés sütiket. Kedvem is volt tortát sütni, hát ezt találtam ki. Egyedül a babapiskóta kenegetése volt az, amivel elbíbelődtem, ezen még fejlesztenem, javítanom kell, de hát elsőre elnézhető (remélem), hogy nem lett tökéletes.:) Viszont a torta finom lett, és igazából ez volt a cél....