Gesztenyés krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tej2 kcal
-
2 kcal
-
18 kcal
-
5g kávé0 kcal
-
26g narancs9 kcal
A gesztenyés krémhez
-
60g tej34 kcal
-
34 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
40g gesztenyemassza72 kcal
Az összeállításhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
2g habfixáló9 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
Összesen
636
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g tej17 kcal
-
23 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
50g kávé5 kcal
-
260g narancs89 kcal
A gesztenyés krémhez
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
400g gesztenyemassza716 kcal
Az összeállításhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
6352
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
6g tojás8 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g tej1 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.8g kávé0 kcal
-
9.5g narancs3 kcal
A gesztenyés krémhez
-
22g tej12 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
14.7g gesztenyemassza26 kcal
Az összeállításhoz
-
18.3g habtejszín53 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
Összesen
232
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
636
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.3 g
Zsír
-
Összesen 360.1 g
-
Telített zsírsav 205 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3518 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1338 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1004 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 701.8 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 680.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2676 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 2609 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 234 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1019 micro
Összesen
6352
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
60 g cukor
-
50 g finomliszt
-
1 csipet só
-
30 ml tej
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 g napraforgó olaj
-
50 ml kávé
A gesztenyés krémhez
Az összeállításhoz
-
500 ml habtejszín
-
70 g porcukor
-
3 csomag habfixáló
-
100 g étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
- A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra és kibéleljük egy szögletes, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a formában, majd 13-15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd lehámozzuk róla a papírt és visszahelyezzük az edény aljába.
- A kávét felforraljuk 1 evőkanál cukorral, a narancs héjával illetve némi narancslével. Az így kapott sziruppal megkenjük a piskóta felületét (ne áztassuk el, csak ízesítsük).
A gesztenyés krémhez
- A pudingport elkeverjük 100 milliliter tejjel, közben a maradékot feltesszük melegedni egy fazékban. Ha már kellően meleg, hozzáöntjük a pudingos keveréket, majd sűrű krémet főzünk belőle. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön be), majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amikor megdermedt, kézi mixerrel fellazítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. Ekkor, folyamatos keverés mellett, kis adagokban beleszórjuk a puha vajat, végül pedig a gesztenyemasszát.
- A krémet elegyengetjük a piskótalapon, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tejszínhabot.
Az összeállításhoz
- A tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd, ha már félúton járunk a kemény hab felé, hozzáadjuk a habfixálót is. Csúcsos habot verünk, amit elegyengetünk a sütemény tetején. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.
- Ha kész, kivesszük a hűtőből, majd a formából is, felszeleteljük, a tetejét reszelt csokoládéforgáccsal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 55
- 7 napos nézettség: 1492
- Össznézettség: 16927
- Feltöltés dátuma: 2023. december 15.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Habos kalap alatt gesztenyével spékelt vaníliakrém vár, a sütemény puha, kakaós piskótája lenyűgözően légies. Nagy szavak ezek egy alapvetően pofonegyszerű édességről, ami könnyedén összeállítható... és még könnyebben elfogyasztható egy ültő helyben.