r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gesztenyés krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    360.1 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3518 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.8 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 6352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és kibéleljük egy szögletes, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a formában, majd 13-15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd lehámozzuk róla a papírt és visszahelyezzük az edény aljába.
  4. A kávét felforraljuk 1 evőkanál cukorral, a narancs héjával illetve némi narancslével. Az így kapott sziruppal megkenjük a piskóta felületét (ne áztassuk el, csak ízesítsük).

A gesztenyés krémhez

  1. A pudingport elkeverjük 100 milliliter tejjel, közben a maradékot feltesszük melegedni egy fazékban. Ha már kellően meleg, hozzáöntjük a pudingos keveréket, majd sűrű krémet főzünk belőle. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön be), majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Amikor megdermedt, kézi mixerrel fellazítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. Ekkor, folyamatos keverés mellett, kis adagokban beleszórjuk a puha vajat, végül pedig a gesztenyemasszát.
  3. A krémet elegyengetjük a piskótalapon, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tejszínhabot.

Az összeállításhoz

  1. A tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd, ha már félúton járunk a kemény hab felé, hozzáadjuk a habfixálót is. Csúcsos habot verünk, amit elegyengetünk a sütemény tetején. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  2. Ha kész, kivesszük a hűtőből, majd a formából is, felszeleteljük, a tetejét reszelt csokoládéforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 531
  • Össznézettség: 11768
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Gesztenyés krémes
Lakos Benedek 373 recept

Habos kalap alatt gesztenyével spékelt vaníliakrém vár, a sütemény puha, kakaós piskótája lenyűgözően légies. Nagy szavak ezek egy alapvetően pofonegyszerű édességről, ami könnyedén összeállítható... és még könnyebben elfogyasztható egy ültő helyben.

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...