Gesztenyés kocka Málna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g víz0 kcal
-
63 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
gesztenyés krém
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
tejszínhab
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
3 kcal
Összesen
522
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
48g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
gesztenyés krém
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
tejszínhab
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
6239
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskóta
-
14.9g tojás19 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
gesztenyés krém
-
22.6g gesztenyemassza41 kcal
-
9.1g margarin65 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
8 kcal
-
13.6g tej8 kcal
tejszínhab
-
9.1g habtejszín26 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
283
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
522
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 351.4 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5812.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1590 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 2244 mg
-
Nátrium 1598 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 686.7 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 455.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2661 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 2549 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1501 micro
Összesen
6239
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojás
-
12 ek cukor
-
6 evőkanál víz
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
12 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
gesztenyés krém
-
500 g gesztenyemassza
-
20 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
tejszínhab
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra verjük, majd belerakjuk az olajat, a sót, a kakaóport (összekeverjük), végül a lisztet és a sütőport.
- A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a másik masszához.
- A sütőt előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbát érdemes tenni közben.
- Ha kisült, kihűtjük teljesen.
gesztenyés krém
- Megfőzzük a vaníliás pudingot a 3 dl tejjel.
- Habosra kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot.
- Ha a puding kihűlt, hozzákavarjuk a gesztenyés masszához, és rásimítjuk a piskótára.
tejszínhab
- Felverjük a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral.
- Majd szépen elterítjük a süteményen. Reszelhetünk rá csokit, hogy még gusztább legyen.
- Érdemes egy fél órára a hűtőbe rakni, hogy kicsit "megnyugodjon" a sütemény.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2754
- Feltöltés dátuma: 2015. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezer éve nem sütöttem gesztenyés sütit, gondoltam itt volna az ideje. Nálunk amúgy is a krémes jellegű sütik a tuti befutók, szóval ezzel sem lőttem mellé :)