r
Nosalty Logó

Gesztenyés kocka Málna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés kocka Málna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Összesen 6239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    351.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5812.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 6239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra verjük, majd belerakjuk az olajat, a sót, a kakaóport (összekeverjük), végül a lisztet és a sütőport.
  3. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a másik masszához.
  4. A sütőt előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbát érdemes tenni közben.
  5. Ha kisült, kihűtjük teljesen.

gesztenyés krém

  1. Megfőzzük a vaníliás pudingot a 3 dl tejjel.
  2. Habosra kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzákavarjuk a gesztenyés masszához, és rásimítjuk a piskótára.

tejszínhab

  1. Felverjük a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral.
  2. Majd szépen elterítjük a süteményen. Reszelhetünk rá csokit, hogy még gusztább legyen.
  3. Érdemes egy fél órára a hűtőbe rakni, hogy kicsit "megnyugodjon" a sütemény.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2754
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezer éve nem sütöttem gesztenyés sütit, gondoltam itt volna az ideje. Nálunk amúgy is a krémes jellegű sütik a tuti befutók, szóval ezzel sem lőttem mellé :)

Hozzávalók

piskóta

gesztenyés krém

tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...