r
Nosalty Logó

Gesztenyés-karamelles foltos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Szükségünk van egy hosszúkás püspökkenyér formára.
  2. Először a tojásokat kettéválasszuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük 1 ek vízzel.
  3. A lisztet leszitáljuk a sütőporral.
  4. A fehérjét keményre felverjük a vaníliás cukorral, és a sárgájához adjuk. Ezután hozzáadjuk a fele lisztet is, majd ha elkevertük, akkor a másik felét is.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a masszát, de nem kell, hogy az egész lemez széléig kenjük, lehet keskenyebb is a tészta.
  6. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, és a csíkot hidegen a formába tesszük. (Én maradék piskótából készítettem, de akinek olyan nincs, készítenie kell.)
  7. A karamellkrém elkészítése: 2 ek barna cukrot karamellizálunk, és 1 dl tejben 1 ek étkezési keményítőt elkeverünk, majd felöntjük a kész karamellt. Akkor jó, amikor simára olvadt, és besűrűsödött.
  8. Hűlés után 10 dkg krémsajtot, illetve akár 1 ek puha vajat is belekeverhetünk. A gesztenyemasszát 3 felé vesszük, és rúd alakba helyezzük a piskóta közepébe. A krémet köréje öntjük, és a tetejére piskóta széleket rakosgatunk, hogy befedje. (A csíkos piskótám maradékából raktam ki, így egy barna és egy sárga piskóta váltakozik. Innét az elnevezés.)
  9. A tetejét gőz felett olvasztott csokival megspricceljük, és alufóliával letakarva behűtjük 4-5 órára. Ezután már kivesszük a formából, de nem fordítjuk meg, hanem ahogy benne volt, úgy szeleteljük fel, kettő csíknál.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3150
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
Zsuzsamama56 321 recept

Maradék piskótadarabok, amikből új sütiket találok ki, és egy kis gesztenye meg csokikrém, és kész az extra süti.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...