r
Nosalty Logó

Gesztenyés-karamelles foltos piskóta

Zsuzsamama56
Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

529
Kalória
10.7g
Fehérje
66.6g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
29.6g
Víz
137g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
28g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Szükségünk van egy hosszúkás püspökkenyér formára.
  2. Először a tojásokat kettéválasszuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük 1 ek vízzel.
  3. A lisztet leszitáljuk a sütőporral.
  4. A fehérjét keményre felverjük a vaníliás cukorral, és a sárgájához adjuk. Ezután hozzáadjuk a fele lisztet is, majd ha elkevertük, akkor a másik felét is.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a masszát, de nem kell, hogy az egész lemez széléig kenjük, lehet keskenyebb is a tészta.
  6. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, és a csíkot hidegen a formába tesszük. (Én maradék piskótából készítettem, de akinek olyan nincs, készítenie kell.)
  7. A karamellkrém elkészítése: 2 ek barna cukrot karamellizálunk, és 1 dl tejben 1 ek étkezési keményítőt elkeverünk, majd felöntjük a kész karamellt. Akkor jó, amikor simára olvadt, és besűrűsödött.
  8. Hűlés után 10 dkg krémsajtot, illetve akár 1 ek puha vajat is belekeverhetünk. A gesztenyemasszát 3 felé vesszük, és rúd alakba helyezzük a piskóta közepébe. A krémet köréje öntjük, és a tetejére piskóta széleket rakosgatunk, hogy befedje. (A csíkos piskótám maradékából raktam ki, így egy barna és egy sárga piskóta váltakozik. Innét az elnevezés.)
  9. A tetejét gőz felett olvasztott csokival megspricceljük, és alufóliával letakarva behűtjük 4-5 órára. Ezután már kivesszük a formából, de nem fordítjuk meg, hanem ahogy benne volt, úgy szeleteljük fel, kettő csíknál.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Maradék piskótadarabok, amikből új sütiket találok ki, és egy kis gesztenye meg csokikrém, és kész az extra süti.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...