Gesztenyés-karamelles foltos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10 kcal
A karamellkrémhez
-
25g tej14 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
14 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
529
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A karamellkrémhez
-
100g tej56 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
57 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
2114
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
19.8g tojás25 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
A karamellkrémhez
-
12g tej7 kcal
-
2.4g barna cukor9 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
12g mascarpone48 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
29.9g gesztenyemassza54 kcal
-
12g tortabevonó65 kcal
Összesen
254
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
529
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1366.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.4 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 118.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 769 micro
Összesen
2114
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A karamellkrémhez
-
1 dl tej
-
2 ek barna cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
10 dkg mascarpone
A töltelékhez és a tetejére
-
25 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- Szükségünk van egy hosszúkás püspökkenyér formára.
- Először a tojásokat kettéválasszuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük 1 ek vízzel.
- A lisztet leszitáljuk a sütőporral.
- A fehérjét keményre felverjük a vaníliás cukorral, és a sárgájához adjuk. Ezután hozzáadjuk a fele lisztet is, majd ha elkevertük, akkor a másik felét is.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a masszát, de nem kell, hogy az egész lemez széléig kenjük, lehet keskenyebb is a tészta.
- 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, és a csíkot hidegen a formába tesszük. (Én maradék piskótából készítettem, de akinek olyan nincs, készítenie kell.)
- A karamellkrém elkészítése: 2 ek barna cukrot karamellizálunk, és 1 dl tejben 1 ek étkezési keményítőt elkeverünk, majd felöntjük a kész karamellt. Akkor jó, amikor simára olvadt, és besűrűsödött.
- Hűlés után 10 dkg krémsajtot, illetve akár 1 ek puha vajat is belekeverhetünk. A gesztenyemasszát 3 felé vesszük, és rúd alakba helyezzük a piskóta közepébe. A krémet köréje öntjük, és a tetejére piskóta széleket rakosgatunk, hogy befedje. (A csíkos piskótám maradékából raktam ki, így egy barna és egy sárga piskóta váltakozik. Innét az elnevezés.)
- A tetejét gőz felett olvasztott csokival megspricceljük, és alufóliával letakarva behűtjük 4-5 órára. Ezután már kivesszük a formából, de nem fordítjuk meg, hanem ahogy benne volt, úgy szeleteljük fel, kettő csíknál.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3153
- Feltöltés dátuma: 2013. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Maradék piskótadarabok, amikből új sütiket találok ki, és egy kis gesztenye meg csokikrém, és kész az extra süti.